Forsiden > Ny teknik > Cineroid på vej med sjovt LED panel

Cineroid på vej med sjovt LED panel

mandag 20. april 2015, af Tom Dissing

Hvis du her de sidste par år har brugt onboard light, ved du at de hele tiden bliver smartere, mindre og tit kraftigere.
Sådan er det også med en nyhed fra Cineroid, der måske mest er kendt for deres smarte EVSer, der stadig er så ny at de netop har vist den frem på NAB2015, uden lige at have tid til at få opdateret deres site med nyheden.
Det til trods er der tale om en ny 92-95CRI lampe der lyser - sådan cirka - otte gange så meget som den lille af deres onboard lamper, hvilket burde betyde at der er en hulens masse lys i denne.
Og det er jo fint.
Bedst af alt skulle den dog ende på noget der ligner 1300 dollars, hvilket er en særdeles interessant pris, når der er tale om dimbar enhed, der i følge producenten skulle give 8x380Lux på en meters afstand ( 8x hvad deres LC10 giver ).
Giver den lidt over 3000Lux på en meters afstand er der nemlig tale om en endog særdeles kraftig led lampe.
Det er bare ikke kun den detalje der er heldig.
Cineroid har nemlig udviklet en rigtig sjov batteriadaptor til denne lampe der naturligvis både slippes i en ( cirka ) 5400 kelvin version og i en bi-color version, der er marginalt mindre lysstærk.
Den batteriadaptor vi taler om, er reelt den helt store nyhed, da du jo ikke behøves at investere i deres lys, hvis det ikke lige passer i din taske.
Adaptoren, derimod er smart.
Her er der tale om en 249 dollars dims, hvor du kan montere op til 4 Sony NP-F batterier, hvilket reelt betyder at alle de små VJ batterier kan leve videre, selv om at i har opgraderet til andre systemer, som eksempel.
Ellers er det muligt at investere i kopibatterier, og blot bruge disse til lys, og ikke i kameraer, der formodentligt kræver originale batterier.
Pladen der findes i V-mount eller i en Anton Bauer version kan så ellers mere end de fleste end turde håbe på.
Som eksempel er der USB out, så du lige kan lade din iphone og så kan du bruge “pladen” til at lade batterierne med også.
Bevares, det tager en hel nat at lade dem. Til gengæld slipper du for at slæbe 4 ladere med.
Dermed er der altså tale om en endog særdeles heldig løsning, der måske er noget “værre kina noget”.
Men som fyren fra Cineroid siger det, er der aluminium flere steder.
Så måske du kan overleve disse nyheder, selv om at de bare koster 1/10 del af hvad etablerede mærker koster.
Her en promo om både adaptor og lampe.
I begge tilfælde er der fortsat intet nyt på deres site, så indtil sitet bliver opdateret, må du vente med at vide hvor mange Lux der kommer ud af deres nye lampe, der forresten heller ikke har et navn, ganske som deres NP batteri adaptor, der er semi-hot-swap, hvor to batterier kan holde systemet i live. For eksempel mens der skiftes med nye batterier.
Billedet er som det fremgår af en af deres tidligere modeller. Det er end ikke muligt at finde billeder af den nye "8x lampe", eller deres adaptor.

NAB 2015: Cineroid LED panel and multi-functional battery plate from CY Xu on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?