Forsiden > Ny teknik > Codex ude med en Multi-camera Recorder

Codex ude med en Multi-camera Recorder

tirsdag 24. februar 2015, af Tom Dissing

Der er reelt intet sluppet ud om hvad det er for en op til fire samtidige kamera optager, som Codex Digital frigiver samtidig med Arris Mini, der bliver vist frem idag på BVE.
Det eneste der er kendt, er at det er tale om en “fire kanals” optager, der via 8 HD-SDI inputs kan optage ArriRaw fra op til 4 Arri minier.
Noget der kan vise sig at være rigtigt smart i bestemte - multikamera - produktioner, hvor der -for eksempel - optages billeder i højere opløsninger, der skal “zoomes ned til” biografopløsning, eller andet.
Det er naturligvis også muligt at optage “konventionelt”, og bruge fire kameraer til at optage fire forskellige billeder, hvilket kunne være relevant ved større opstillinger, stunts, TVC, musik videoer eller større “stunts”.
Som altid med Codex, er det dig der har ideerne, og dem der leverer hardwaren.
I den forbindelse ser det ud til at deres nyhed kan alt du nogensinde får brug for.
Konkret skulle den kunne håndtere op til 20 Gbit/s bandwidth, hvilket helt sikkert er nok til fire X ArriRaw.
Hvordan det så konkret placeres på de Codex Capture Drive 2.0 der optages på, svæver lidt i det uvisse.
Men det er vel sagtens helt sikkert at optagelsen kommer i hus, da der er 2TB hukommelse, der husker hvad du sådan går og optager, og som husker at få det over på “disken”.
Som altid med Codex gear skulle det hele fungere fra starten af. Og da det formodentligt kun bliver udlejere der investerer, kan du jo tale med dem, når de får nyheden i hus.
Som det fremgår af billederne er det muligt at skille optager del fra “monterings board” fra hinanden, så du kan have kameraerne et sted, og optageren et andet sted.
Vi gætter på at det hænger sammen med at der så kan arbejdes med “Farve-Log” og “live grading”, så kunder og andre kan se hvad der bliver optaget, lidt som det kunne ende med at se ud.
Ganske som med Arris Mini, er “Final specification and design of the Codex Multi-Camera Recorder subject to change”.
Optageren skulle dog blive vist frem på BVE i disse dage, så der kunne du jo lige flyve over og høre mere.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?