Forsiden > News > Convergent Design bekræfter VariCam LT RAW aftale

Convergent Design bekræfter VariCam LT RAW aftale

tirsdag 16. februar 2016, af Tom Dissing

Folk der går og overvejer det nye 18K Euro dyre Panasonic VariCam LT, har netop fået endnu et argument for at gå den vej.
Som det fremgik af et nyligt afholdt pressemøde er Panasonic og Convergent Design på vej ind i en aftale, der hænger sammen med at Panasonic er “på vej ud af” en eksklusiv aftale med Codex, om at det kun er deres hardware der har licens til at kunne optage VariCam V-RAW.
Det fremgår ikke - endnu - hvad der så rent faktisk bliver muligt at gøre med en Odyssey7Q eller Odyssey7Q+, men der er jo et par detaljer der springer i øjnene.
Som eksempel er et af de steder hvor der er sparet på et VariCam LT, jo netop i forhold til 4K monitorering.
Nyheden har ingen problemer med at optage 4KDCI.
Det er bare ikke muligt at se “mere” end HD, da der “kun” er 3 SDI udgange, hvoraf den ene bruges til monitor.
Jamen hov tænker du allerede.
Jeg kan jo vælge at bruge min Odyssey7Q eller Odyssey7Q+ som monitor, og dermed bruge alle 3 SDI udgange, og derfor ( måske ) monitorere native 4KDCI, via en Odyssey7Q eller Odyssey7Q+.
Det er - ganske morsomt - et af de spørgsmål ingen ser ud til at være på vej til at svare.
Sikkers bliver det dog at Convergent Design er på vej til at putte Panasonic VariCam V-RAW ind i Canon Cinema RAW, Sony FS RAW og ARRIRAW pakken, der som bekendt kan tilkøbes som option.
I den forbindelse er der også en mindre detalje der handler om at det er en “firmware upgrade from Panasonic”, der til sommer vil betyde at det bliver muligt at optage VariCam V-RAW på Odyssey7Q og op løsninger fra Convergent Design.
Det betyder dermed også at det er langt fra sikkert at Panasonic vil tillade “native” 4KDCI monitorering via alle tre SDI outputs, da det jo netop er en af de “centrale” forskelle på et LT og et “fuldt” VariCam 35.
Mike Schell, President, Convergent Design forklarer:
-The Odyssey supports RAW from more cameras than any other device in the industry, starter han og fortsætter.
-The VariCam LT is a great camera and an important one in the Panasonic line, and we’re proud to include it in the Odyssey RAW Bundle for the Odyssey7Q and Odyssey7Q+. Odyssey will support all frame rates and resolutions available for output from the Varicam LT. In addition to our RAW record capabilities, we can integrate the Odyssey’s Image Analysis Tools for focus, color and exposure, as well as its accurate OLED monitor and comprehensive Odyssey LUT System. Together the VariCam LT and the Odyssey make a complete professional image capture package, slutter han.
Det ser med andre ord ud til at et VariCam LT, der allerede er blevet modtaget endog særdeles positivt, med et slag er blevet endnu heldigere.
Da det nye Varicam LT grundliggende har en identisk CMOS og computer til at lave farverne, her lige en 5000ISO produktion forestået på "storesøster".
Der kan vist ingen tvivl herske om at det er en af de helt store fordele ved netop VariCam LT.
Naturligvis i 4KDCI

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?