Forsiden > Mediepolitik > Copenhagen Film Fund henter gryn til byen

Copenhagen Film Fund henter gryn til byen

mandag 1 juni 2015, af Tom Dissing

Du kommer nok ikke uden om at læse en ny rapport som Copenhagen Economics står bag.
Konklusionerne er nemlig ikke til at komme uden om, og er rent faktisk så positive at det kan undre at der ikke er en venlig venture M/K der lige har fundet 100 millioner og investeret dem i Copenhagen Film Fund.
Rapporten viser nemlig at investeringer i film- og tv-produktioner er penge der kommer igen.
Hvis rapporten holder vand, kommer hver krone investeret i at få mere filmproduktion til Hovedstaden tilbage 3,2-5,8 gange, i form af 3,2-5,8 kroner for hver investeret krone.
Dermed giver en filmfond særdeles god mening for byen og Hovedstadsområdet, der med SydSverige jo også byder på endog særdeles landlige oplevelser lige i nærheden.
Det er dog mest København det er gået ud over, hvilket - omvendt - er med til at placere byen på verdenskortet for andet end turist attraktionerne.
Copenhagen Economics rapporten understreger med andre ord hvad Copenhagen Film Fund hele tiden har sagt, nemlig at det er rigtigt smart at give lidt støtte til en masse filmproduktion, der ellers ikke var kommet her til landet.
Direktør Thomas Gammeltoft, siger:
-Vi arbejder målrettet på at trække udenlandske film- og tv-produktioner til Danmark. Det ikke bare lykkes - det skaber god effekt for samfundsøkonomien. Det er vi rigtigt stolte af, og det arbejde giver det rigtig god mening af fortsætte uanset farven på regeringen efter den 18. juni, starter han og fortsætter.
-Der er ingen andre kreative erhverv som filmbranchen, der giver arbejde til andre kreative erhverv. Lad os udnytte det faktum til at skrue endnu mere op for investeringer i både større danske og udenlandske produktioner. Vi ikke bare har kompetencerne her i landet - vi har en forpligtigelse set i lyset af, at vi også fremover skal skabe vækst og arbejdspladser, slutter han.
Copenhagen Economics vurderer i den forbindelse at op imod 75 procent af de produktioner, fonden har trukket til København ellers aldrig var kommet til landet.
Dermed er Copenhagen Film Fund ikke bare en god forretning for de kommuner der har investeret, det er tæt på at være en rigtig smart forretning, der jo også inkluderer meget andet end penge tilbage i forhold til investeringerne.
Folk der ikke kender Copenhagen Film Fund, kan ikke vide at de - indtil nu - blot har haft 35 millioner kroner at gøre godt med her e sidste tre år.
Og hvis det er korrekt at de har hentet noget der ligner 94 - 168 millioner til landet, er det mere end heldigt med en sådan fond der ydermere får landets hovedstad ind på menuen hos en masse andre potentielle “kunder” der også kunne tænkes at producere i København.
Copenhagen Economics rapporten viser ydermere at filmfonden fungerer som en slags “lokomotiv for kreativ vækst”. Dette fordi film- og tv-branchen trækker på andre tilsvarende kreative erhverv.
Læs rapporten her
Det fremgår ikke hvor mange penge fonden har nu og i fremtiden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?