Forsiden > Mediepolitik > DF er ikke spor overrasket Piv Bernth udtalelser

DF er ikke spor overrasket Piv Bernth udtalelser

fredag 19. februar 2016, af Tom Dissing

Dansk Folkeparti er ikke den mindste smule “overrasket” over at DRs dramachef Piv Bernth, og hendes udtalelser på Radio New Zealand tilbage i november.
Her sagde hun i følge Radio24syv:
-Vi har et højrefløjsparti, der hedder Dansk Folkeparti, der har fået mange stemmer. De kan ikke lide immigranter, og de forsøger at være meget venligt stemt over for pensionister, men det er ikke virkeligheden, for de skærer ned på andre måder, der rammer alle.
En udtalelse som Søren Espersen blot mener bekræfter hvad han allerede vidste, nemlig at “DR har kørt kampagne mod partiet”, og at udtalelsen i Radio New Zealand, er det endelige “bevis”.
Han siger:
-Jeg synes, det viser, at Piv Bernth lever i det univers, hvor man foragter Dansk Folkeparti og nationalkonservatismen. Og at de fører en kamp mod os. Piv Bernth sagde efter Ingolf Gabolds udtalelser, at det slet ikke passede, at der blev ført kamp mod os. Men nu synes jeg faktisk, at hun har tilstået, at det gør der, starter han og fortsætter.
-De lever i en osteklokke, hvor de laver deres egne felttog mod Dansk Folkeparti. Det er deres mission, og det er hun lige så medskyldig i som Ingolf Gabold, slutter han og lover nærmest at DF nu vil tage en række initiativer så DR ikke længere “kan bekæmpe DF”.
-Vi har klaret os ganske trods kampagnen imod os, men der er jo ingen der ved, hvordan vi kunne være stået uden. Jeg tror også, at folk har lært at tage DRs propaganda med et skuldertræk. Deres propaganda har trange kår i en befolkning, der er snusfornuftig, fortsætter han.
-Folk har trukket på smilebåndet af os, når vi har sagt det. Men nu har Ingolf Gabold selv erkendt, at det var korrekt. Det er underligt, men dejligt, at blive bekræftet i, at vi havde ret, slutter Søren Espersen.
DR har været ude med en smule damage control, i form af en medieforsker ved Aalborg Universitet, der ikke vurderer at DR politiserede med “1864”.
Piv Bernth selv har også været ude og “undskylde”.
Til Radio24syv siger hun:
-Jeg forsøger at forklare, at partiet har meget markante holdninger på særligt to områder, nemlig indvandring og ældrepolitik. Jeg siger også, at det er et indvandrerkritisk parti, og det synes jeg er helt i tråd med virkeligheden, slutter hun.
Vi har naturligvis fundet samtalen, som du kan lytte til her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?