Forsiden > Mediepolitik > DF “hader” fortsat DR

DF “hader” fortsat DR

fredag 5. august 2016, af Tom Dissing

Det korte af det lange, er at DR kunne ende med at blive beskåret med de 25 procent som en række DF ideologer foreslår i Berlingske idag, i en kronik.
Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus, har netop begået en kronik, hvor alle lokale broadcastere som DF ikke bryder sig om, der kan koges ned til DR, skal gøres meget mindre.
Partiet har som bekendt ikke - indtil nu - haft succes med at gøre DR til ufiltreret budbringer af DFs politiske budskaber, hvorfor det nu ser ud til at være blevet tid til at størrelsern skal til at holde mund.
Og nu hvor landets kulturminister ser ud til at være enig, kunne DR let ende med at blive “beskåret” med de 25 procent, som DF mener der skal skæres i DR.
DR er naturligivs ikke overrasket, men ser dog ud til at undre sig over det “had”, DF udviser overfor DR.
DFs mange tidligere angreb på DR, der som regel blot er blevet til tamme angreb uden effekt, kunne omvendt denne gang let blive til en realitet.
Det er nemlig - stort set - hele det borgerlige Danmark der nu “er enige om” at DR er for store, for røde og for meget i København.
Det er med andre ord tid til en del timer med højskole sangbogen i prime time, på alle DRs kanaler.
DF vurderer i deres kronik at de 8 procent DR medarbejdere der er ansat i Århus ikke er nok til at “være i provinsen”, ganske som at partiet mener at det er “afgørende for et demokratisk samfund, at medierne er frie og uafhængige”. Hvorfor DF vil bestemme hvad DR skal gøre.
DR fylder desuden “for meget” vurdere DF videre, velsagtens hjulpet af Danske Medier, der har kørt en kampagne på dette område de sidste par år.
Det mener DF kan klares ved at lukke de kanaler, der er målrettet andre end seere over 55 og deres børnebørn.
Velsagtens fordi DF mener at børn skal lære lidt mere om DF ideologi mens de er små.
Det samme skal ske på radio siden.
Her skal P3 sælges til en kommerciel aktør, der som bekendt hader alt det rock musik denne kanal spiller.
P4 får dog lov til at leve, da noget tyder på at en eller flere af dem der skriver kronikken lytter til denne kanal mens de kører bil.
Når disse besparelser indføres kan DRs budget problemfrit beskæres med 25 procent. Dog over fem år.
Og så skal DR altså meget mere ud i provinsen.
“..Koncentrationen af alle væsentlige nyhedsmedier i København har gennem en årrække været til ugunst for Danmark uden for hovedstadsområdet. I fællesskabets interesse finder vi derfor grundlag for at rette op på denne skævvridning…”.
Ikke overraskende har Berlingske talt med Bertel Haarder, der “er totalt enig med DF”.
Som altid, når DR bliver skudt i skoene at insitutionen koster for meget, er der flere år til næste medieforlig.
Denne gang blot et par år, hvorfor de mange tanker DF og kulturministerne har, først vil kunne realiseres efter politisk enighed engang i 2018.
Bertel Haarder har i den forbindelse lovet at han - mere eller mindre - er på vej med de samme forslag som DF, der har de samme formål som DF:
-Danmarks Radios størrelse er blevet et selvstændigt problem, fordi det giver en skævhed. Det kan DR ikke selv gøre for, men det ændrer ikke ved, at problemet er der. Vi har brug for mere mangfoldighed og for at give bedre plads til private medier, slutter han.
Kampen mellem det borgerlige Danmark og DR ser dermed ud til at være gået ind i sin endelige fase.
Liberal Alliance er i den forbindelse parat til at gå længere. De er nemlig “100 procent enig med Dansk Folkeparti i at gøre DR slankere”.
De vil afskaffe licensen over ti år og lade adgangen til DR blive en slags abonnementsordning.
Det Konservative Folkepartis medieordfører hedder Naser Khader. Han nøjes med at mene at regeringen skal “slanke DR”.
Socialdemokraternes medieordfører, Mog­ens Jensen, kalder DFs forslag en “defensiv og ødelæggende kulturpolitik”.
SFs medieordfører, Holger K. Nielsen, ser ud til at være enig:
Han vurderer at “DR er nødvendigt for at sikre public service og nyhedsmedier”.
DR bestyrelsesformand Michael Christiansen, siger:
-Hvis der foretages reduktioner i den størrelsesorden, vil det få meget store konsekvenser for det, DR foretager sig – kvantitativt såvel som kvalitativt – og der vil ske en betydelig reduktion i det public service-indhold, vi er i stand til at levere. Der er no free ride, starter han og fortsætter:
-Jeg tror, man skal tænke sig meget, meget godt om. Man rører ved den store, samlede demokratiske mekanisme i Danmark, som beror på frie dagblade på den ene side og en stor, kraftfuld public service-organisation på den anden, hvor danskerne kan hente den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger. Fjerner man den uafhængige public service, kan man risikere det, der sker i USA, hvor man splitter befolkningen, slutter han.

..mener

  • DR er i mange år blevet pålagt at bruge de private produktionsselskaber. Men har lagt hovedparten af opgaverne hos Nordisk Film og de kolleger der har startet eget produktionsselskab.
    Mange har holdt resultatløse møder med DR. Utilfredsheden ulmer.
    DR har 9 TV kanaler, der fylder så meget at de har bildt embedsmændende ind at der ikke er plads til LOKAL TV. Utilfredsheden ulmer.
    Politikerne fra blå blok får virkelig dårlig behandling over en kam af DR.

    Se online : http://tvvestsjaelland.dk

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?