Forsiden > Ny teknik > DPA Smartphone Mic Center

DPA Smartphone Mic Center

De går hele vejen

mandag 1 maj 2017, af Tom Dissing

Blandt de mange nyheder på årets NAB2017, vi erkender ikke at være kommet omkring, er en nyhed fra ellers lokale DPA Microphones, der bor i Allerød, lidt nord for Lyngby ved København.
Her har de kloge mennesker fra DPA udtænkt, hvad der bedst kan kaldes for en “mic-hub”, der passer til din smarte telefon.
Altså hvis den hedder noget med iPhone.
DPAs nye “On The Go Device”, som de kalder for “d:vice”, er nemlig et Digital Audio Interface, der kan forbinde hele to (DPA) mics til en iPhone, via en rund dims, der kan placeres midt på bordet, hvorefter der kan optages to lydkilder i professionel kvalitet.
Selve enheden, “d:vice”, er uanset en “two-channel microphone preamp” med indbygget “A/D converter”, der - bedst af alt både fungerer med iOS, og lidt mindre mobilt med Mac eller en PC, hvis du hellere vil optage i ProTools eller Logic, som eksempel.
Folk der er nede i materien, vil vide at d:vice rent faktisk er et MMA-A Digital Audio Interface, der med sine indbyggede features både kan levere en professionel audiokvalitet samtidig med at det hele kan styres via en app.
Målgruppen er oplagt nok “mobile journalister” der har brug for at kunne etablere en “2 mic” samtale, der skal kun bruges til - eller supplere - TV optagelsen, der jo i denne DSLR tidsalder ofte forestås uden lyd, netop på et DSLR.
René Mørch, der er Product Manager at DPA Microphones sagde op til NAB2017:
-This is the first pocket-sized digital audio interface that can deliver sound that rivals studio recordings, starter han og fortsætter.
-The d:vice Digital Audio Interface was designed with broadcasters and mobile journalists in mind, but can also be used by other content makers for recording music, filming on location and during both live and recorded broadcasts. With this interface, users can portably record and stream clear and professional audio from the connected microphones, slutter han.
Er du fortsat lidt forvirret, er der tale en enhed, der ligner en stor femmer.
I denne er der tre strik.
De to er til et par fede DPA mikrofoner, blandt andet en eller flere d:screets Miniature, d:fines (Headset), d:vote eller en Instrument eller d:dicate mic(s), der finder din computer eller iPhone via det indbyggede lightning/USB stik.
Når “d:vice” er forbundet til telefonen, findes den App, du lige skal have hentet.
Der kan du styre lyden når optagelsen går igang.
Lidt mere avancerede brugere kan i den forbindelse glæde sig til gain settings og low-cut filters, der kan defaultes til de foretrukne ( eller “udleverede nede i teknikken” ) mics, så der kan laves en synk i superkvalitet, bare journalisten husker at tænde.
d:vice er lidt af en nyhed fra DPA Microphones, der bruger den til at fejre deres første 25 år som mikrofon - og lidt til - eksperter og producent.
Prisen.
1100 Euro for d:vice og 2 4060ere, hvilket simplethen er en rasende heldig pris.
Er du lidt smart, koster det “optionelle” MMP-G Modular Active Cable, der - grundliggende - betyder at alle dine studie mics ( hoveder ) også pludselig virker med d:vice.
For eksempel har du pludselig et 4018 hovede med i marken, for de 345 Euro det der MMP-G Modular Active Cable, der - sjovt nok - nu også findes i en XLR version, da det jo ikke er alle der kan nøjes med et d:vice.
Besøg DPA her.
Herunder en video om nyheden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?