Forsiden > Mediepolitik > DR blander sig igen i medieforhandlingerne

DR blander sig igen i medieforhandlingerne

tirsdag 18. marts 2014, af Tom Dissing

DR vil rigtigt gerne have lov til at beholde DR3, og dermed - deres eneste - kontakt til de unge seere.
Derfor begynder der - stille og roligt - at dukke DR historier op, der pointerer at DR3 er et “markedsføringseksperiment”, i følge Zenia Stampe, som DR erkender minder om BBCs nu snart lukkede BBC3 kanal, men som “helt sikkert” burde have lov til at blive testet et par år til.
At DR3 har det samme problem som BBC3, nemlig at de kommercielle stationer slet og ret ikke kan “vinde over” ungt - og godt - PBS TV, er der ingen der taler om.
Mediedirektør Gitte Rabøl nøjes - indtil videre - med at pointere at det skal blive “spændende at følge udviklingen ( BBC3s og helst ikke DR3s, gætter vi på, red. ) fra broadcast til net”, som hun siger det.
Igen en blid udmelding, der - næsten intet - har med det faktum at gøre at politikerne potentielt er - ganske tæt på - at lukke DRs DR3, da de kommercielle kanaler fortsat ikke kan “forstå” hvorfor DR fortsat skal have lov til at tale til deres kunder.
Gitte Rabøl er dog parat til en fremtid hvor DRs eneste “unge” TV kanal ophører med at være en flow TV kanal, og blot findes på nettet:
-Jeg mener, at vi er i stand til at forklare, at DR skal kunne gå på to ben - både med flow- og nettilbud til de yngre seere, starter hun og fortsætter om BBC3 (?).
-Det tog fem år for BBC3 at få kanalen etableret i folks bevidsthed. Når det så er sket med gode værter og markante programmer, ville man måske om nogle år kunne begynde at overveje, om man kan undvære broadcast, forklarer hun videre samtidig med at hun mener at der er visse lighedspunkter mellem BBC3 og DR3:
-De ligner hinanden, fordi det er kanaler, der tager nyskabelser alvorligt og ønsker at eksperimentere med genrerne og laver nye markante former, slutter hun.
Hun erkender i samme omgang at det for tiden er det unge, “det går ud over”. ( eller at det kunne ende med at gå ud over dem, red. )
-Der sker en marginalisering af programindholdet til de yngre, når man fjerner det fra flow tv, starter hun og fortsætter.
-Så det bliver spændende at følge om det kan lades sig gøre at flytte den her målgruppe fra flow til net. Ikke bare for BBC og os, men for alle i branchen, slutter hun.
Gitte Rabøl når skyndsomt at pointere at de unge skam stadig ser flow TV, uden at nævne at det meste sete program på DR3 i sidste uge var “The Men who stares at goats”, der løb med 81.000 seere.)
-I den yngre målgruppe bliver der set 2½ times flow tv om dagen herhjemme. Det at opleve tingene samtidig har stadig en kæmpe betydning, og det er stadig på flow-tv, vi kan skabe opmærksomhed og engagement - selvfølgelig støttet op af on demand og streaming, slutter hun.
Og måske ender det ligefrem med at DR får lov til at sende TV til de unge, med deres DR3 kanal.
Zenia Stampe har som eksempel i TV2 News sagt at hendes parti mener at DR - i en periode - skal have lov til at beholde DR3.
-Vi skal opfatte DR3 som et markedsføringseksperiment i en overgangsperiode, der leder op til at DR3 kan blive en fuld on-demand kanal, hvilket kunne tænkes at være netop den udtalelse der er hele årsagen til DRs “nudging” af de politikere, der kunne tænkes at være i tvivl om at DR skal have lov til at beholde deres “unge kanal” som en flow TV kanal.
Her lige en promo for en serie som DR3 sendte i efteråret, som - stort set - ingen bemærkede blev sendt. ( promo er for den næste sæson, red. )

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?