Forsiden > News > DR dropper morgen TV

DR dropper morgen TV

torsdag 29. september 2016, af Tom Dissing

Hvis du havde håbet på fortsat at kunne se “Morgen TV” på andre kanaler end TV2, efter årsskiftet, er her kedeligt nyt.
DR, i dette tilfælde deres DR2 kanal stopper fra årsskiftet med “DR2 Morgen”.
Årsagen er ikke overraskende at den såkaldte “tidlige morgenflade” har haft “begrænset gennemslagskraft”, hvilket på DR sprog betyder at ingen eller kun få kiggede med.
Der har - mere eller mindre - aldrig været nogle officielle tal ude om hvor mange der kigger med på DR2s morgen flade.
Omvendt har formuleringer som at “DR morgenfladen er vokset til det dobbelte” og så skulle deres share fra 2012 til 2013 være vokset til 22,4 procent, mod TV2s 47,2 procent.
Uanset dette, vælger DR nu at tage konsekvensen af at TV2 har vundet morgenen, hvorfor de istedet prioriterer “det tværgående breaking news-beredskab”.
Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup siger:
-Befolkningen har en forventning om, at vi er i stand til at rykke hurtigt og dække begivenhederne mens de sker - ikke hele tiden, men når der sker noget vigtigt i verden omkring os. Den forventning har vi længe arbejdet på at kunne imødekomme endnu bedre, og det nye beredskab skal være med til at tage os det sidste stykke af vejen, starter han og fortsætter.
-Vi skal være i stand til at holde befolkningen orienteret om dagens væsentlige nyheder, når de sker - ikke når vi har hul i programplanen. Og vi skal i højere grad end det er tilfældet i dag evne at gøre det tilgængeligt for alle, på den skærm de har tættest på, om det så er en mobil, en laptop eller et tv, slutter han.
Dermed kunne DR2 fortsat se ud til at blive den kanal der “går i luften med seneste nyt, når der sker noget vigtigt”, som DR videre formulerer det.
Prioriteten vil dog være primetime, herunder “aktuelle formater produceret med kort aftræk”, som de videre formulerer det.
Skulle du undre dig over hvad “det tværgående breaking news-beredskab” er for en størrelse, er det en ide om at have et “beredskab der skal fungere på tværs af alle de skærme, vi som moderne mediebrugere omgiver os med”.
Således at “nyhedshistorien rammer de hurtige medieplatforme først, og at der sættes lyd og billede til nyhedsopdateringerne i takt med, at informationerne kommer ind og bliver bekræftet”
På moderne dansk, skal det hele ud på mobil og web før det bliver sendt som TV.
Formatet “DR2 Morgen”, der har eksisteret siden 2013, lukker og slukker kort før nytår

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?