Forsiden > News > DR fejrer 10 år i DR Byen

DR fejrer 10 år i DR Byen

torsdag 28. januar 2016, af Tom Dissing

Her den 3. februar er det vilde 10 år siden, DR sendte deres første format fra DR Byen.
Jamen, tænker du sikkert allerede.
DR Byen blev da først indviet officielt den 17. januar 2009.
Jep.
DR begyndte bare at forberede og producere udsendelser fra efteråret 2005.
Ideen var oprindeligt at dele af indflytningen skulle ske i foråret 2006, men det blev altså rykket frem til efteråret, hvorfor DR endte med at med at sende “Showtime” med Jarl Friis-Mikkelsen og Camilla Ottesen i Studie 5, der siden er blevet kendt som “X Factor-studiet”.
Pil Gundelach Brandstrup, der var redaktionschef for “Showtime” siger:
-Jeg kan huske, at vi følte, det var en lidt historisk aften. Det var selvfølgelig spændende at tage et helt nyt studie i brug, og vi var stolte over, at det var os, der fik lov. Vi fejrede det blandt andet med champagne, slutter kvinden, der senere er blevet kanalchef for DR1.
Pil Gundelach Brandstrup fortsætter:
-Der var meget, der var ekstrabesværligt, fordi DR Byen blev bygget færdig løbende, og fordi alt uden om studiet ikke var færdigt endnu. Jeg kan huske, at vi skulle springe uden om paller med opvaskemaskiner, der stod og ikke var installerede endnu. Det meste af ugen arbejdede vi i Blus lokaler, så det var kun om fredagen, vi kom og producerede i DR Byen. Men vi kom da i luften, slutter hun om tiden med “Showtime”.
Lotte Smærup, der koordinerede den tekniske indsats dengang husker ydermere at DR havde den udfordring at de overgik fra 4:3 til 16:9 samtidig med at de flyttede ud i Ørestad.
Daværende underholdningsredaktør på DR1, Søren Therkelsen, husker hvor komplekst det hele var, hvorfor det kun lige var “på et hængende hår” at DR nåede at få klaret forberedelserne til “Showtime”.
Alt endte som bekendt godt, og formate endte med at få premiere den 3. februar 2006.
Blandt de andre “meget tidlige” formater DR sendte fra Ørestad, kan mange sikkert huske “Debatten”, “Clement Direkte” og senere i 2006 også “Musikprogrammet”, “Hjerteflimmer” og endelig “Temalørdag”.
Radioen rykkede også ind i foråret 2006.
Tilbage i Søborg, hvor TV Byen befinder sig, og der hvor DR “kommer fra”, blev de første studier taget i brug den 13. august 1964.
Altså for mere end 50 år siden.
Bemærk forresten at billederne tilbage fra "Showtime" alle har nogle meget store sorte streger i top og bund.
Det var sådan det så ud dengang på et 4:3 TV.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?