Forsiden > News > DR fejrer TV-Avisens første 50 år

DR fejrer TV-Avisens første 50 år

torsdag 15. oktober 2015, af Tom Dissing

DR TV, der - hvis enkelte skulle være i tvivl - er en TV station, fejrer i disse dage at deres nyhedsflagskib på TV, fylder 50 år.
I bedste stil sker det på Internet og ikke på TV, der åbenbart ikke dur til sådan noget.
Uanset dette, er det idag at vores nationale såkaldte PBS, eller Public Broadcast Service kan fejre at “Nyhederne” fylder rundt.
At det så ender med at betyde at denne nyheds supertanker vælger at putte 250 nyheds- og begivenhedsklip fra fortiden ud på Internet, i stedet for at fejre sig selv på TV, er vel mindre relevant.
Omvendt et fint billede på at selv DR erkender at en god del af deres seere - måske - ser DR online, mens deres TV fortsat er slukket.
Bedst af alt er det nu på en fremmed server, der også er kendt som YouTube, DR Nyheder vælger at ligge deres mange klip op.
Årsagen ligner en reel opblødning fra DRs side, der jo ellers er kendt for - nærmest som princip - at placere alle klip på egne sites, for der at kunne tælle klik, og undgå at andre går ind og tjener penge på DR klip ved at putte reklamer ind foran.
Det er åbenbart ikke længere et problem.
Lars Damgaard Nielsen fra DR Medier siger:
-Der ligger ikke ret meget på nettet i dag af den slags historiske klip, og vi glæder os over, at vi nu kan gøre noget af DRs store arkiv tilgængeligt for flere. Vi vil lægge fem af de vigtigste nyheds- og begivenhedsklip ud fra hvert år siden 1965. Det vil primært være de store begivenhedsøjeblikke fra danmarkshistorien, man kan se, men også de største begivenheder i verden, hvor rettighederne ellers tillader det, starter han og fortsætter.
-Ved at klippene ligger på YouTube får alle andre også mulighed for at indlejre klippene på deres hjemmesider. På den måde stiller DR dele af sit arkiv til rådighed – i hvert fald hvor vi kan og har mulighed for det. Hvis brugerne, andre medier og andre hjemmesider tager godt imod det og bruger det, vil vi arbejde på at gøre endnu mere af arkivet tilgængeligt på denne måde, slutter han, hvorfor du herunder kan se et par DR klip vi lige faldt over.
TV-Avisen selv skulle dog efter sigende også fejre sig selv en smule idag, her 50 år efter at det format startede.
I bedste DR stil er alle klip 5 minutter lange, og bliver fordelt over en række uger.
Så hvis du leder efter “citater” skal du altså kigge forbi over de næste 5 uger, HER
Hvor det er muligt at se at DR Nyheders 5 nye klip, hvoraf det ene er en “nyhed” om at der er forskel på TV idag og for 50 år siden, totalt til sammen og i det hele taget er blevet set 110 gange, hvilket ligner et vink med en vognstang om at DR fortsat har lidt at lære i forhold til de sociale medier.
For eksempel at få omtalt de her interessante klip, på andre platforme også.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?