Forsiden > News > DR har fyret 150 idag

DR har fyret 150 idag

onsdag 17. september 2014, af Tom Dissing

DR tager virkeligt fat, når de går igang.
Således kan resten af branchen snart se frem til 101 nye dybt kompetente kollegaer, der blot har en skavank at deres “nummer” blev trukket ud idag.
Det hele handler med andre ord om den såkaldte “sindedag”, hvor DR har meddelt en række medarbejdere at de ikke længere arbejder for DR, da størrelsen skal spare 75 millioner kroner og derfor har fyret en masse folk.
Ud over de mange fyringer, er der afsat midler til en såkaldt “omstilling”, der “skal tage højde for, at befolkningens medieforbrug er under hastig og løbende forandring”, som DR videre skriver det.
En detalje der er svært ikke at læse som at der nu snart ikke er nogle lokale under 40 år der bruger DR.
Ud over de 101 fyrede medarbejdere har 49 kollegaer bedt om en frivillig fratrædelse, hvilket totalt bringer antallet af dem der tager videre idag op på 150 kollegaer.
Kombineret med at en række andre stillinger ikke bliver genbesat, suppleret med en række tidsbegrænsede ansættelser, der ikke bliver forlænget, mener DR nu at de har nået deres mål.
Et mål der - mere eller mindre - handler om at DR i denne omgang siger farvel til tæt på 200 stillinger.
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger:
-Vi står over for en situation, hvor vi både skal finde rene besparelser og ressourcer til at løfte nye opgaver. Herudover skal vi frigøre midler til at omstille os til en ny medievirkelighed, hvor befolkningens medieforbrug flytter sig hele tiden, og hvor vi bliver nødt til at følge med, hvis vi skal kunne løfte vores opgave. Derfor har vi været nødt til at foretage svære prioriteringer og træffe en række hårde, men nødvendige beslutninger. Vi har således i dag måttet sige farvel til rigtig mange gode medarbejdere, og det har været en svær dag for alle i DR, starter hun og fortsætter.
-Jeg har fuld forståelse for, at både chefer og medarbejdere selvfølgelig er påvirkede af situationen i dag. Og jeg vil gerne understrege, at vi igennem hele processen har forsøgt at holde antallet af egentlige afskedigelser til et absolut minimum ved at iværksætte en række afbødeforanstaltninger, herunder omplaceringer, frivillige fratrædelser og nedlæggelse af ubesatte stillinger. Alt dette har været med til at nedbringe det endelige antal afskedigelser. Men det ændrer ikke på, at det selvfølgelig er vemodigt at skulle sige farvel til gode og dygtige kollegaer, slutter hun.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?