Forsiden > News > DR holder åbent hus 5. juni

DR holder åbent hus 5. juni

torsdag 26. maj 2016, af Tom Dissing

Her Grundlovsdag, der er den 5. juni holder DRs distrikter såkaldt “åbent hus”.
Det betyder at folk der allerede bruger DR regionale tilbud vil kunne kigge forbi og selv se hvordan det radio, TV, dr.dk eller DRs sociale medier egentligt bliver til.
I bedste stil vil der derfor være en masse DR-medarbejdere, der kan vise hvad de laver, og “hvorfor” de gør det på den måde de gør det.
Derfor kan alle der har mod på det eller bare lyst til at se hvordan DR bliver til DR i Aalborg, Holstebro, Aarhus, Vejle, Aabenraa, Odense, Næstved, København og Rønne fra klokken 9 til 13.
Du bliver nok nødt til at tjekke op med den regionale version af det DR du hører eller ser, før du blot kigger forbi.
Når det er på plads vil alle der kigger forbi, helt sikkert kunne opleve hvordan DR laver radio, TV, dr.dk og digital journalistik.
Blandt dem de fremmødte vil kunne møde med sikkerhed er de regionale radioværter og reportere, der jo - som bekendt - både leverer indhold til de regionale flader, men som bestemt også er til at finde på de nationale kanaler som TV-Avisen og dr.dk.
Og da det hele er tænkt som lidt hyggeligt, vil der flere steder bliver stillet direkte om til TV-Avisen.
Enten til sending, eller blot fordi det er muligt.
Blandt de supplerende tiltag er - som eksempel - hos DR Nordjylland i Aalborg, hvor Klarup Pigekor markerer dagen med “perler fra den danske sangskat”, mens Frode Muldkjær holder en grundlovstale.
DR København har givet Sebastian Dorset lov til at skrive grundlovstalen
Og da han jo er stand up-komiker sker det naturligvis sammen med gæsterne og lytterne.
Kim Bildsøe Lassen der jo ellers plejer at være i hovedstaden, er taget til DR Nordjylland i Aalborg, for at tale om livet som TV-Avisen-vært, mens sportsvært Mette Bluhme Rieck har rigtigt travlt.
Hun vil både være til at finde hos DR Trekanten i Vejle og senere på DR Syd i Aabenraa.
Hun taler om “hendes nuværende arbejdsliv på DR Sporten” samt om tiden som vært på “Guld på Godset”.
Tilbage hos DR København kigger Onkel Reje fra Ramasjang og Clement Kjersgaard vejen forbi, mens Anders Agger er flyvende.
Han skulle efter sigende både nå at besøge DR Midt & Vest i Holstebro og DR Østjylland. på de få timer det hele varer.
Anne Glad og Anders Stegger er at finde DR Fyn, mens Jesper Theilgaard er på DR Sjælland i Næstved.
Her kigger Motor-Mille fra Ramasjang også forbi.
Jan Ørskov, der er chef for DRs distrikter forklarer:
-I DR vil vi rigtig gerne åbne dørene så tit, vi kan og give lyttere, seere og netbrugere mulighed for at blive klogere på, hvordan vi arbejder. Vi vil naturligvis også gerne høre, hvad befolkningen synes om det, vi laver, og vi glæder os allerede meget til at holde åbent hus over hele landet den 5. juni, slutter han.
Af andre kendte kan nævnes Liv Martine Hansen, der bager kage hos DR Nordjylland, mens Micki Cheng kigger forbi DR Trekanten i Vejle og hos DR Østjylland i Aarhus, for at tale om “at være med i bagedysten”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?