Forsiden > Mediepolitik > DR igen under lup

DR igen under lup

mandag 6. juni 2016, af Tom Dissing

Hvis du går og undrer dig over hvordan det er lykkedes for de private og kommercielle medier at få “drejet historien” hen på at DR fylder for meget i et hvert medielandskab, hvor der er private aktører, har Lars Werge et bud.
Lars Werge, der i det daglige er formand for Dansk Journalistforbund, undrer sig i Altinget over hvorfor der ikke længer er fokus på det eneste der er relevant i forhold til DR, nemlig det indhold størrelsen producerer.
At det kun er DR og TV2-regionerne, som brancheorganisationen Danske Medier, der samler de kommercielle aktører der ikke rigtigt bryder sig om DR, hænger sammen med at de private medier engang for alle har besluttet at deres eneste fjende er DR.
Der derfor skal “undlade at bruge licensmidler på at drive digital avis- og magasinvirksomhed”, suppleret af “de samme grænser for de regionale TV 2-stationer”, der også generer “de lokale medier”.
Problemet skulle dog først og fremmest være DR, der både proucerer “tekstnyheder”, hvilket i sig selv er “en skærpelse af konkurrenceforvridningen”, ganske som det gør det “stadig vanskeligere for de private medier at etablere et bæredygtigt alternativ til statsmedierne”.
Dermed handler alting åbenbart “kun” om “mindre mangfoldighed og større statslig mediedominans”, som Danske Medier videre skriver det.
Og det ægrer Lars Werge.
De kommercielle medier har nemlig sørget for at “udgangspunktet for enhver diskussion om DR er nu, at institutionen er større, end godt er”, og at DR derfor skal være mindre, hvis det skal være “godt” for “de private medier."
_
Dermed er DR ikke længere en diskussion af andet end form og størrelse.
Og netop der kan de private medier jo godt være med.
De kan - og vil - til en hver tid ændre form og størrelse, hvis de kan sælge noget mere.
Hvad de ikke kan er at satse på tabsgivende virksomhed.
DR satser fortsat ikke på andet.
Bevares, der er fortsat en række seertals orienterede formater på DRs TV kanaler, og andre platforme er også blevet “moderniserede”, hvilket som bekendt er nudansk for sparet ind til benet, og rationaliseret endnu mere.
Det er bare ikke den diskussion de private medier der interesserede i.
Selv kulturministeren, der ellers burde være - bare lidt - glad på PBS TV, vil både skifte PBS ud med noget der er mere “dækkende”, ganske som han nu er begyndt at fortælle journalister der spørger om “DR efter hans mening skal være mindre”.
Det mener han, fordi “Danske Medier synes, det er en god ide”.
Brancheorganisationen har med andre ord sejret, og det ægrer også Lars Werge.
Et stadigt mindre DR, betyder - måske - lavere licens til den enkelte borger.
Men det kunne altså også betyde at PBS nyheder bliver udskiftet med hvad kommercielle medier er relevant for kunderne at vide.
Noget der - som eksempel - har betydet at fremmede medier nu er forbudt i Rusland, hvor den lokale medie - brancheorganisation også er ret stærk.
Sikkert ser det uanset hvad ud tiil at være at Danske Medier, har fået ændrer diskussionen af PBS til at handle om at alle deres problemer ville være væk, hvis blot DR blev mindre.
En udvikling de - må formodes - skulle suppleres op med at TV2 sælges, hvilket i Norge har betyder at deres TV2 ( i norge ) nu vil have mindst 500 millioner om året af staten, hvis de skal producere nyheder.
Det er ganske enkelt en dårlig forretning at være underlagt PBS regler.
Det er muligt at læse det fulde indlæg her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?