Forsiden > Mediepolitik > DR indgår ny ny public service-kontrakt

DR indgår ny ny public service-kontrakt

fredag 7. juni 2013, af Tom Dissing

DR bliver lidt mere detailreguleret i følge den nyeste public service-kontrakt, som DR netop er blevet underlagt idag.
Kontrakten skulle ydermere sikre mere "...gennemsigtighed i forhold til DR’s fordeling af ressourcer på forskellige public service-formål...", som Kulturministeriet skriver.
I den forbindelse siger Kulturministeren:
-Med den nye public service-kontrakt får DR større fleksibilitet, når de skal tilrettelægge deres programmer. Samtidig fremgår det klart af kontrakten, hvilke forpligtelser DR skal opfylde for licensmidlerne. Eksempelvis at DR skal styrke samarbejdet med danske teatre og betjeningen af handicappede, starter hun og fortsætter.
-Derfor er jeg glad for den nye kontrakt, som er blevet til på baggrund af en konstruktiv dialog med DR og de mediepolitiske ordførere for partierne bag medieaftalen.
I forhold til udviklingen på radiosiden, siger ministeren:
-Desuden vil jeg gerne fremhæve, at det bliver specificeret, hvilke DAB-radio-kanaler DR skal tilbyde, slutter hun.
Blandt de krav der fremhæves i presseomtalen er:
-DR skal styrke samarbejdet med danske teatre generelt og Det Kongelige Teater specielt om formidlingen af scenekunsten på TV.
-DR skal styrke sine tilbud inden for den rytmiske musik.
-DRs betjening af handicappede, hvor DR bl.a. skal tekste indhold på dr.dk samt udvide sine tilbud inden for tegnsprogstolkning, oplæsning af undertekster ved fremmedsproget indhold og synstolkning.
-DR skal tilstræbe generel tilgængelighed af god teknisk kvalitet og tilstrækkelig kapacitet til det indhold, som DR stiller til rådighed via internettet.
Det er muligt at læse hele kontrakten her
Som en morsom detalje er det muligt i kontrakten at læse hvor store udgifter DR mener at de har på den enkelte radio og TV kanal.
Flere kanaler er "langt billigere" at drive end flere måske havde forventet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?