Forsiden > News > DR og TV2 går helt ind med “Hjælp nu”

DR og TV2 går helt ind med “Hjælp nu”

torsdag 17. september 2015, af Tom Dissing

Det er og bliver søndag, nu her den 20. september hvor DR1 og TV2s hovedkanal ligger flade til “Hjælp nu”.
Hjælpeprogrammet hvor alle der ser med kan hjælpe de mange flygtninge der er i eller kommer til Europa i disse dage.
Blandt de mange oplevelser seerne kan se frem til er de otte korrespondenter fra DR og TV2, der hele tiden vil “leverer dugfriske øjenvidneberetninger om situationen i Mellemøsten”, så seerne hele tiden er opdateret.
Er det ikke nok, er der også “unikke musikalske sammensætninger og kunstneriske oplevelser”, da det jo er hvad de to stationer plejer at sende der søndag.
Det hele kører fra 20-23 og skulle gerne ende med at der bliver samlet rigtigt mange penge ind i denne “uges akutindsamling til de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien”.
Bedst understreget af at der er hele 12 nødhjælpsorganisationer med i arrangementet.
Ren fysisk afholdes festen i Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn, hvor showet foregår, hvor seerne blandt andet kan se frem til at opleve TurboWeekend, der spiller “Miles and Miles”, mens Sebastian optræder live sammen med Stine Bramsen.
Poul Krebs og Michael Falch kigger også forbi ganske som L.I.G.A. er ude i et samarbejde med “X Factor-vinder” Emilie Esther.
Og så skulle Søren Pilmark kigge forbi med en “højst overraskende tale til nationen”.
DR og TV2 stiller så ellers om til deres korrespondenter rundt om i Mellemøsten.
Som eksempel er Rasmus Tantholdt med fra Syrien, mens Puk Damsgaard er i Tyrkiet.
Der måske ikke rigtigt er Mellemøsten, men pyt.
Hun har helt sikkert en masse at sige.
Michael S. Lund er i Nordirak, mens Steffen Jensen og Anna Gaarslev er i Libanon.
Simi Jan og Johannes Langkilde er i Jordan mens Ulla Terkelsen endelig er i Lesbos, hvor der lige for tiden er mange fra Mellemøsten.
Har du lyst til at hjælpe, koster det 150 kroner at sende en SMS med teksten “HJÆLP” til 1234.
Vil du gerne betale mere er det muligt at ringe til et call center - under udsendelsen - hvor kendte danskere som Bubber, Cecilie Stenspil, Ditte Hansen, Felix Smith, Hans Pilgaard, Jan Gintberg, Jacob Riising, Joakim Ingversen, Lars Brygmann, Laura Bro, Mikkel Lomborg (Hr. Skæg), Mikael Bertelsen, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus, Nicholas Bro, Peter Mygind, Rasmus Bjerg, Stine Bosse, Susse Wold, Sofie Gråbøl, Sarah Grünewald, Sara Blædel, Thure Lindhardt og andre tager telefonen.
Værter er Cecilie Beck og Kåre Quist, der vil være med til at udlodde hele tre biler.
Cecilie Beck siger:
-Jeg synes, vi i Danmark har en fornem tradition for at hjælpe folk, der er i akut nød, fordi de er blevet ramt af jordskælv, hungersnød eller følgerne af krig. I Syrien lever børn og voksne uden adgang til nok mad og medicin. Flere fordrevne har fortalt om, hvordan de må spise græs, for at fylde maverne. Derudover er vi på vej mod en vinter, som mange af dem slet, slet ikke er rustet til. Derfor er jeg rigtigt glad for at kunne være med til at samle ind, så børn og voksne kan blive udstyret med det allermest nødvendige: husly, mad og medicin og i allerbedste fald skolegang til børnene, så Syrien ikke taber en hel generation, slutter hun og bliver suppleret af Kåre Quist.
Han siger:
-Det er både en ære og et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde for et show, der - helt konkret - kan gøre livet bedre for en meget stor gruppe flygtninge i og omkring Syrien. Det er folk, der mangler meget basale ting. Det er forældre, der er på flugt fra rædsler, vi har svært ved at forestille os - og som mangler tag over hovedet, vintertøj, mad og rent drikkevand til deres børn. Jeg tror, alle forældre kan mærke det lille stik i hjertet, man får, hvis ens børn ikke har det godt. Jeg er selv blevet blødere om hjertet, efter jeg er blevet far. Og derfor er det ikke mindst børnene, der er i mine tanker, når vi byder velkommen på søndag, slutter han.
De organisationer der hjælper er:
Dansk Flygtningehjælp, UNICEF Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, CARITAS Danmark, Mission Øst og Dansk Folkehjælp.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?