Forsiden > News > DR og TV2 samlede ind søndag

DR og TV2 samlede ind søndag

mandag 21. september 2015, af Tom Dissing

DR og TV2 gik søndag aften sammen og samlede ind til nødhjælpsorganisationer der arbejder i og omkring Syrien.
Og det ser ud til at være noget befolkningen godt kan lide.
Aftenen endte således med at der blev samlet over 86 millioner kroner ind til “Hjælp Nu!”, hvor alt fra musik, til de kendte og korrespondenternes øjenvidneberetninger fik seerne til pengepungen, for at støtte mens Cecilie Beck og Kåre Quist optrådte som værter.
Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp siger:
-Vi er vildt glade for, at danskerne har støttet med godt 86 millioner kroner. Det er virkelig overvældende, og danskerne har endnu en gang vist, at de er klar til at hjælpe, når der er brug for det. Det er penge, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for de syrere, som i dag lever i faldefærdige bygninger, ofte ikke kan få mad og står over for den femte vinter, siden krigen startede. Så vi vil bare sige tusind tak til de rigtig mange danskere, der har støttet “Hjælp Nu!” Det er vi meget glade og taknemmelige for, og vi vil straks gå i gang med at få de her penge ned til de syriske flygtninge og fordrevne, slutter han.
De mange penge bliver så ellers fordelt til de 12 organisationer, der har medvirket og som har planer om at konvertere det hele til “nødhjælp i områderne i og omkring Syrien”, som DR skriver det.
Pengene bliver dermed konkret brugt til “umiddelbare humanitære behov som følge af krigen”, hvilket betyder mad, vand, lægehjælp, et tag over hovedet og adgang til uddannelse til så mange som det overhovedet er muligt at hjælpe.
En kedelig detalje i den forbindelse er at den såkaldte “Syrien-krisen” allerede nu er fem år gammel, og at det først er nu hvor flygtningene kommer her til Europa at der sker noget.
FN skulle efter sigende have brugt alle de penge der er afsat til “nødhjælp” i den del af verden ganske som de nære lande der tager imod flygtninge har taget imod så mange millioner at de - snart - ikke længere kan håndtere flere.
Der er ydermere mere end 7,5 millioner internt syriere der lever i det krigshærgede land.
Derfor er helt banale ting som “fødevarehjælp” uendeligt vigtig, da det jo altid er de svageste der er mest udsatte i sådanne konflikter.
De organisationer der hjalp til med at få DR og TV2s store show til at spille er: Dansk Flygtningehjælp, UNICEF Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, CARITAS Danmark, Mission Øst og Dansk Folkehjælp.
Som vi er orienteret er der ingen seertal ude endnu.
Vi opdaterer når vi har dem.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?