Forsiden > News > DR på vej mod Æres Emmy

DR på vej mod Æres Emmy

fredag 10. juni 2016, af Tom Dissing

Det ser ud til at selveste Generaldirektør Maria Rørbye Rønn, bliver nødt til at slå et smut til USA, for at hente den æres Emmy, DR er på vej til at få.
DR er nemlig indstillet til - og skulle være sikker på at vinde - en såkaldt æres Emmy, for deres mange dramaproduktioner, som resten er verden er så glad for at købe og se.
Prisen, der konkret hedder “The International Emmy Directorate Award”, er en pris der gives sådan lidt til dem juryen mener trænger til en pris.
Og i dette tilfælde til en broadacaster der har “bidraget med og udvikliklet TV dramatik”.
Manden der ender med at give prisen til DRs udsendte, Bruce L. Paisner, er præsident for The International Academy of Television Arts & Sciences.
Han siger:
-Jeg er utrolig stolt af den på hele DRs vegne og i særdeleshed på vegne af DR Fiktion, som står for produktionerne og skabte Nordic Noir-bølgen.
Han fortsætter.
-Maria Rørbye Rønn er spydspids for en af verdens mest banebrydende tv-organisationer inden for public service. Som tv-drama er Nordic Noir blevet en branchestandard og en genre på sine egne betingelser, der påvirker manuskriptforfattere og inspirerer publikum langt ud over Skandinavien, slutter han.
Prisen, der gives samtidig med at selskaber som BBC og HBO venter på deres priser, er med andre ord tæt på den flotteste pris DR nogen sinde kommer til at modtage.
Ikke nok med at DR modtager en pris, så erkender Emmy folkene også at den såkaldte “Nordic Noir” bølge er her fra landet, og ikke andre steder fra.
Der kan så være kommet flere (New) “Nordic Noir” bølger siden, da der jo ikke sker så meget her for tiden.
Men Nordic Noir er og bliver en DR Drama ( og de tilknyttede film folk ) opfindelse.
Maria Rørbye Rønn er oplagt nok glad for prisen:
Hun siger:
-Jeg er utrolig stolt af den på hele DRs vegne og i særdeleshed på vegne af DR Fiktion, som står for produktionerne og skabte Nordic Noir-bølgen. Prisen er en meget stor anerkendelse af, at selv om vi er små i verden og har et mærkeligt lille sprog, har vi gennem 14 år formået at holde fast og være en markant spiller på den internationale scene, starter hun og fortsætter.
-Vi fortæller historier om Danmark og danskerne til hele verden. Det gør vi gennem originalt kvalitetsindhold, som adskiller sig fra det øvrige tv-udbud i en mere og mere globaliseret verden. Derfor er vores fokus blandt andet på at udvikle forfattere, skuespillere og instruktører samt investere i de kreative miljøer. Uden dansk public service kunne det ikke lade sig gøre, slutter hun.
Selv DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, er glad.
Han siger:
-Dramaområdet af et af de steder, hvor DR har lagt en ekstra stor indsats de foregående år, og det er glædeligt, at det bliver massivt bemærket internationalt. Prisen her er et håndgribeligt bevis på den ganske betydelige public service-kvalitet, der bliver leveret til danskerne. Der er grund til at være stolt på dramaafdelingens vegne, slutter han.
Og Nu hvor vi er ved det, så bliver det Maria Rørbye Rønn, der modtager prisen i New York den 21. november.
DR har siden 2002 været Emmy nomineret voldsomme 22 gange, og er løbet med fire priser. Priserne er givet til “Rejseholdet”, “Livvagterne”, “Ørnen” og “Nikolaj og Julie” tilbage i 2003.
De mange nomineringer har betydet at DR har kunne sælge deres mange produktioner mange gange ude i resten af verden.
Enten som originale varer, som remakes. Ja selv teater er det vist blevet til.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?