Forsiden > News > DR på vej mod de unge og konsollerne

DR på vej mod de unge og konsollerne

tirsdag 1 december 2015, af Tom Dissing

Der kører i disse dage en lettere ophedet debat mellem Danske Medier og nu også TV distributører som TDC og Stofa mod DR, der ser ud til at handle om at de private aktører mener at DR er “i vejen” for at de kan tjene nogle penge.
Mens Danske medier mener at DR producerer nyheder uden at forlange andet end licens for dem, er TDC og andre distributører bange for at DR nu rammer lige der hvor det kunne ende med at gøre ondt.
DR ser med andre ord ud til at have bemærket at der er blevet solgt rigtigt mange Apple TV og PlayStations.
Og nu hvor en del tyder på at rigtigt mange ser Netflix, Viaplay og HBO Nordic på deres Apple TV og PlayStations, kunne det tænkes at de også gerne ville se DR, hvis muligheden var der.
Igen.
DR forlanger stadig bare at alle der har adgang til Internet ser DR i en husstand hvor der bliver betalt medielicens.
Og det kan distributører som TDC og Stofa jo ikke leve af.
Detaljen er bare at en masse husstande allerede i flere år har fundet at de kunne “nøjes” med en Playstation til det evigt populære Netflix, og så kun trykke på 54 knapper, før de - også - kan se TV.
Men nu hvor DRs app lander på Playstation og på Apple TV, kan dem der ser TV på sådanne apparater nøjes med at skifte mellem et par apps.
Altså lige indtil de har mod på at se en eller flere af de TV stationer som - kun - distributørerne tilbyder.
Disse også dog også på vej ind på PlayStation og på Apple TV, hvilket vil spise en del af distributørernes overskud.
Ikke overraskende har netop distributørerne derfor reageret kraftigt på at DR nu findes på de platforme hvor de unge befinder sig, ganske som DR jo nærmest er på den teknologiske forkant i forhold til specielt Apple TV, der i den nyeste version bare er et par uger gammel.
Udviklingschef i DR Medier, Anders Kappel forklarer:
-Vi kigger ind i en udvikling, hvor flere og flere unge ser tv via spilkonsoller, og derfor er det vigtigt, at de yngre brugere også kan møde DRs indhold der, starter han og fortsætter.
-Fra mandag bliver det muligt at se DR-programmer ved hjælp af en app til PlayStation 3 og 4.
Han fortsætter.
-Vi skal selvfølgelig sørge for, at befolkningen også kan se programmer på nettet, når vi oplever en udvikling, der bevæger sig den vej. Den måde, vi i dag tilgår indhold på nettet, er i vidt omfang ved hjælp af apps. Det er jo ikke kun ved at rode rundt i en browser, at vi finder indhold på nettet, slutter han.
DRs app på PlayStation bliver dog ikke “kun” en app der tilbyder adgang til live TV.
Det bliver også muligt at se netop de ting som en slags OnDemand tilbud, som DR forventer flest gerne vil se.
Således vil der fra starten af være “dagens afsnit af julekalenderen”, “DR3s tema om kærestesorger” og den seneste udgave af TV-Avisen.
Bag det hele ser ud til at være den detalje at DR har kunne måle sig frem til at de unge nu mest er på andre platforme end TV, men at de er parat til at kigge lidt med via: HDMI-kabler, over Chromecast, på Airplay, eller via apps til smart-tv og endelig på et af de nye Apple TV.
Anders Kappel fortsætter:
-I DR har vi til opgave at stille vores indhold frit tilgængeligt, og derfor er vi glade for at kunne præsentere en app, som gør det muligt for især unge at bruge DRs indhold, slutter han og henviser til premieren på PlayStation på mandag.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?