Forsiden > News > DR prøver igen med morgen TV

DR prøver igen med morgen TV

torsdag 25. september 2014, af Tom Dissing

Enkelte går sikkert og føler at det næsten ikke kan være mere hyggeligt end Morgen TV allerede er på TV2.
Hvilket må formodes at være årsagen til at Morgen TV bare ikke fungerede på DR2.
Så det har de besluttet sig for at gøre noget ved.
Således kan alle friske 30something familier med prioritetslån og 2,0 børn glæde sig til et nyt og “strammere” Morgen TV, hvor nyheder ikke længere kun er gossip og programomtale fra egne kanaler.
I hvert fald ikke på DR2 der her fra den 29. september skifter profil.
Kanalchef Michael Thouber har derfor taget den store juhu-hat på, og siger:
-Det bliver et “DR2 Morgen” med flere solohistorier og et mere stramt formateret program, som kommer på skærmen, slutter han.
Sendefladen er fortsat fra 7.00-9.00 på alle hverdage, suppleret med lørdag og søndag hvor der er nogle andre værter.
Dermed sender DR2 altså også morgen TV året rundt, som TV2.
Indholdet, der åbenbar er tænkt “anderledes” end TV2s, “skal klæde seerne på til dagen med de væsentligste nyheder hver halve time, aktualitet, perspektiv og debat”, som DR videre skriver det.
-Der bliver mindre livsstilsstof og mindre magasinpræg end før. I stedet bliver der bedre plads til de selvopdyrkede historier fra DR Nyheders fagredaktioner fremover, fortsætter Michael Thouber.
-Vi har lært meget af de 18 måneder, der er gået siden DR2 blev relanceret. Dengang var vi nok bange for at forstyrre seerne, hvis en nyhed ikke var virkelig stor og ”breaking”, men det har vist sig, at seerne ikke føler det sådan. De vil gerne høre om både store breaking news, som når en storm lægger infrastrukturen ned i Danmark, eller gerne have at DR2 følger op, når budskabet om Nelson Mandelas død kommer. Men vi kan også se, at DR2s seere forventer, at vi er der og rydder fladen for mindre breaking news, fortsætter han.
-Væsentlige begivenheder kan også være planlagte: for eksempel vigtige valg, præsidentindsættelser, globale konflikter, ministerrokader eller Folketingets åbning. Her vil DR2 fortsat være stedet, hvor vores kompentente journalister og værter går i dybden, som vi gjorde i sidste uge, hvor vi lavede en hel aften om Islamisk Stat slutter han.
Værter bliver Henrik Lerche og Mikkel Frey Damgaard, og Morten Schnell-Lauritzen og Camilla Thorning.
I weekenden er det Sanne Gram Fadel der er vært.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?