Forsiden > Mediepolitik > DR reagerer positivt på Rapport

DR reagerer positivt på Rapport

Håber på at de kan blive ved med at være brede

mandag 7. november 2016, af Tom Dissing

Dagens Public Service rapport, der er godt igang med at blive total ignoreret af en række ellers velformulerede medie eksperter, ser ud til at blive potisitivt modtaget af DR.
Her ser bestyrelsesformand Michael Christiansen rapporten som et positivt indspark i en medievirkelighed, med stor international påvirkning, der hele tiden forandrer sig.
Han siger:
-Jeg vil gerne anerkende, at der er lavet et både grundigt og ambitiøst arbejde i udvalget – også selvom jeg endnu ikke haft lejlighed til at studere rapporten i alle detaljer, starter han og fortsætter.
-Mit indtryk er, at udvalget forholder sig afbalanceret og nuanceret til de muligheder og udfordringer, som den internationale konkurrence og de ændrede medievaner skaber for dansk public service. Således er det også min opfattelse, at udvalgets rapport tilvejebringer et solidt grundlag for fremadrettede politiske overvejelser om dansk public service. Og jeg synes fremfor alt, at det er vigtigt, at man i udvalget har fastholdt en ambitiøs tilgang, som slår fast, at public service spiller – og også i de kommende 10 år bør spille – en vigtig rolle i det danske samfund og for den enkelte. Det vil jeg gerne kvittere for, og derudover ser jeg frem til den politiske debat om, hvilket public service-tilbud man ønsker for fremtiden, og hvordan det bedst opnås, slutter han.
Og mens Michael Christiansen er positiv, er stort set alle medier fra Danske Medier og en række borgerlige politikere negative.
Danske Mediers formand Stig Kirk Ørskov siger således:
-Danske Medier noterer med tilfredshed, at fire af public service udvalgets fem scenarier indebærer en reduktionen af omkostningerne til de statslige medier og dermed medielicensen. I et af scenarierne kan omkostningerne tilmed reduceres, uden at det svækker public service udbuddet og kvaliteten. Det understøtter dermed rationalet i Danske Mediers forslag om at reducere DRs omkostninger med fem procent om året de næste fem år, starter han og fortsætter.
-Det danske demokrati har brug for mere snarere end mindre mangfoldighed. En centralisering af mere magt i DR Byen vil være usundt for et levende folkestyre. Og ødelæggende for et pluralistisk dansk medielandskab”, slutter han.
Sådan har de borgerlige politikere der også.
Her er holdningen at DR skal være mindre, og at der er “en masse” de ikke behøves at dække.
Hvad, er de borgerlige politikere omvendt meget sparsomme med at præcisere.
( TV2 grafik )
Altså med undtagelsen af amerikanske serier og udenlandsk underholdning.
Kulturministeren er således inde på at hele 31 procent af - og det var han så ikke så præcis med - “sendefladen” ( formodentligt ultra primetime, red. ) er pakket ind i underholdning, eller formater der kan kaldes for underholdende.
Dette kombineret med at DR nu råder over mang TV kanaler og endnu flere radiokanaler synes ministeren er noget rod. ( alfabetsuppe )
Han ser dog mange fine ting i den netop frigivede PBS rapport, som han dog ikke er særligt enig i.
Det faktum at rapporten forsøger at dække en udvikling over ti år, har han end ikke en kommentar til.
Det har Venstres medieordfører, Britt Bager, derimod.
DR skal fortsat være mindre.
Private aktører skal “tage sig af noget af det indhold, DR leverer i dag”, vurderer hun.
Hvad det så er DR skal lave mindre af. For eksempel indkøb ude i det private produktionsmiljø, er hun ikke villig til at løfte sløret for hendes holdning til.
Hun er dog enig med kulturministeren om at der skal være mindre “amerikansk underholdning” på DR.
Fælles for alle andre medier/aviser ser ud til at være at de så absolut ingen kommentarer har til public service-udvalgets udmeldinger.
Kulturministeren kunne dog i middags radioavisen fortælle at han synes at der skulle produceres mere dansk. Og hvis det var dyrere, skulle der sendes mindre.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?