Forsiden > Mediepolitik > DR satsede på de yngste i 2013

DR satsede på de yngste i 2013

onsdag 30. april 2014, af Tom Dissing

TV kanalen DR Ultra, ser ud til at have betydet at DR nu efterlever de krav der stilles til størrelsen i forhold til medieproduktion til børn og unge.
Og med DR3 til at supplere op, nåede DR at sende en del TV til de unge i 2013.
Alt sammen noget der fremgår af deres “DRs public service-redegørelse 2013”, som du kan læse heromkring.
Bestyrelsesformand Michael Christiansen siger:
-Omlægningen af DRs seks tv-kanaler i 2013 er en af de største forandringer i DR TV’s historie, starter han og bliver suppleret af Generaldirektør Maria Rørbye Rønn.
Hun siger:
-Det er DRs ambition at bidrage til, at også børn og unge tænker over det samfund, de er en del af. Derfor gjorde vi i 2013 en ekstra indsats for at tilbyde børn og unge kvalitetsindhold, der sikrer den danske forståelsesramme i et globaliseret mediebillede. Det har aldrig været vigtigere end nu, starter hun og fortsætter.
-Mens yngre danskere sætter pris på P3s miks af journalistik, underholdning og dansk musik, havde DR ikke tilsvarende appel til målgruppen på tv. Den udfordring tog vi i 2013 op med lanceringen af DR3. Nu har den yngre del af befolkningen fået en modig, udfordrende og nyskabende public service-kanal, der fra første dag har skabt debat om vigtige temaer – lige fra unges narkomisbrug til moderne samliv, slutter hun her i omegnen af 1. års dagen for den kanal.
2013 var i det hele taget et “markant år for DR TV”.
Det var året hvor DR Ramasjang og DR Ultra kom.
Og så var det jo også året hvor der blev plads til lidt mere kultur på DR, der tog hul på DRK.
Michael Christiansen fortsætter om det faktum at 74 procent er tilfredse eller meget tilfredse med DRs indhold, mens 83 procent mener, at DRs eksistens som public service-institution er vigtig for befolkningen.
-Den opbakning er helt grundlæggende for DRs mulighed for at understøtte borgernes interesse for og viden om en bred vifte af emner og derigennem skabe deltagelse i den offentlige, demokratiske debat, starter han og fortsætter.
-DR skal sikre, at befolkningen har fri og uhindret adgang til kvalitetsindhold, der er uafhængigt af politiske og kommercielle interesser. Derfor bør befolkningen fortsat kunne forvente at få public service-tilbud på de teknologiske platforme, de vælger at bruge. Både nu og i fremtiden, slutter han.
DRs public service-redegørelse 2013 kan slutteligt pointere at DR har styr på deres økonomi.
DR kommer således ud af 2013 med et underskud på 23,5 millioner kroner.
Budgettet ender dog som et overskud, da DR har vundet en voldgiftssag og en klage over “niveauet for ejendomsskatter”, hvorfor DR ender med 122,4 millioner kroner i overskud.
Penge der - mere eller mindre - alle sammen går til produktionen af “The Eurovision Song Contest 2014”.
DR sendte 48 procent mere dansk TV, i form af danske programmer og aktualitet, end året før.
Specielt DR2 og på DRK sendte mange “danske timer”.
Debat og aktualitet blev også til en del.
Konkret sendte DR 2.384 timers aktualitet og debat på TV, hvilket er en stigning på 41 procent.
Om det siger Generaldirektør Maria Rørbye Rønn:
-Netop styrkelse af samfundsstof var et vigtigt mål med kanalomlægningen. Når programmet “9.z mod Kina” satte gang i en debat om niveauet i folkeskolen anno 2013, og dokumentarserien “I skattely” startede en offentlig diskussion om skatteunddragelse er det eksempler på, at DRs ambition om at sætte samfundsrelevante emner til debat i den brede befolkning er lykkedes, slutter hun.
96 procent af befolkningen bruger DR hver uge, på tværs af TV, radio og net.
Læs mere heromkring

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?