Forsiden > News > DR1 garanterer julestemning på TV

DR1 garanterer julestemning på TV

mandag 24. november 2014, af Tom Dissing

Nu er det jo snart jul.
Og ud over at det jo betyder at endnu et år er gået, er det også årets sidste måned, hvor de store broadcastere bruger endog mange timer på at pointere hvilken tid vi er inde i.
DR1 har i den forbindelse netop sluppet nyt om hvad de har planlagt at sende i perioden.
Og det er faktisk ret meget.
Og rigtig “julet”.
Som de skriver det, er det planen at sende både “velkendte” formater og en “række af kanalens mest populære programmer”, nu bare med et “juletvist”, hvilket i følge DR1 betyder at “julehyggen for alvor at breder sig” i december.
Som eksempel kan faste seere derfor se frem til fire programmer, med titlen “Det er vores jul”, hvor værten Mette Bluhme Rieck besøger “Den Gamle By” i Aarhus, hvor hun dykker ned i julens historie for at undersøge, hvordan julen er blevet til det, den er i dag.
Blandt den mange eksperter er byens juleinspektør, Jens, der tager hende - og seerne - med tilbage til 16 - 1700-tallets jul, hvor højtiden handlede om druk og uartige julelege.
Der er også blevet plads til “Spice med Price” i Elk Horn.
Specielt uindviede ved måske ikke at brødrene Price har besluttet sig for at besøge Elk Horn i Iowa, der for endnu mere uindviede er “en dansk by” midt i USA.
Og da borgmesteren har haft store problemer med den hjemmelavede leverpostej, rullepølsen der bliver lavet af oksekød og æbleskiver der serveres med medisterpølse, har brødrene sat sig for at hjælpe.
Er det ikke nok jul, er der også “Auktionshuset - Julespecial”, hvor ejer Jesper Bruun Rasmussen er på vej med et par overraskelser.
Som DR1 skriver det bliver der “Traditionen tro pyntet op fra kælder til kvist inden julens auktioner”.
Hvor huset tjener deres penge på at gennemføre auktioner med blandt andet smykker.
Og nu hvor bageformater fortsat er populære på DR, kan faste seere også se frem til “Den store jule- og nytårsbagedyst”, hvor der er “julebag i ovnen”.
hele fem tidligere deltagere kommer til at sørge for “julestemningen”, mens de “dyster på julebagværk og nytårslækkerier”.
Det store spørgsmål er derfor om Stefan, Louise, Liva eller Mette kan vinde over Tobias, der jo vandt “dette års bagedyst”.
Der blive sendt hele to programmer, hvor det første handler om jul og julegodter, mens nytårsprogrammet har fokus på crepe suzette.
Og så er der jo jul hos Mette Blomsterberg.
Her er planen at Mette Blomsterberg over tre programmer viser en række opskrifter frem, der kan “forsøde julemåneden”.
Blandt opskrifterne skulle være “fyldte chokolader med ingefær”, “boblende gløgg-aperitif”, “pyntekringler”, “marcipannissemænd” og endelig “cheesecake med kirsebær” og “honningkager”.
DR1 har dog også plads til deres juleklassikere.
Således er Chris Reas “Driving home for Christmas” omdrejningspunktet for ‘”DRs Store Juleshow” hvor Lise Rønne og Jakob Riising er værter.
Sammen med det nu snart lukkede ( eller overlever de nu alligevel, red. ) DR UnderholdningsOrkestret, der spiller julemusik før Christopher, Burhan G., Nik og Jay, Anne og Xander Linnet, Barbara Moleko, Stine Bramsen, Hymns from Ninevah, Annette Heick, svenske Zara Larsson og norske Donkeyboy tager over.
Slutteligt er der en “Julehilsen til Grønland”.
Her handler det om de royale, som Kronprins Frederik, der sender julehilsner fra Grønland til Danmark eller omvendt.
Og da Julie Berthelsen og Mike F. Thomsen er værter, på kulturhuset i Nuuk, Katuaq i formatet “Julehilsen til Grønland”, kan DR1s seere se frem til at borgerne i byen Sisimiut bygger verdens største adventskrans, mens musikskoler og børnehjem i Uummannaq, Nuuk og Sisimiut får besøg af værten Kristian Gintberg.
Han har en masse instrumenter med som ender med at alle synger og spiller Guuterput, der er en lokal salme.
Hvis der på det tidspunkt findes seere, der ikke har fået nok af de royale, har DR1 lovet også at sende “Året der gik i Kongehuset”.
Her handler det naturligvis om “en tour de force af kongelige begivenheder”, hvor værter som Tine Gøtzsche og Mark Stokholm, kigger tilbage på året der er gået.
Et år der blandt andet bød på HKH Prinsegemalen Henrik, der fyldte 80 år og en komplet opdatering af alle regentparrets børnebørn.
De “smukkeste og mest overraskende kjoler fra 2014” bliver også gennemgået.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?