Forsiden > Ny teknik > DSLR kvæler de små DigiCam producenter

DSLR kvæler de små DigiCam producenter

torsdag 27. juni 2013, af Tom Dissing

Selv om at det hele er særdeles usikkert, kunne Aaton ende med at overleve deres nuværende krise.
Dette slet og ret fordi de har været igang i rigtigt mange år, og i realiteten har et 4K kamera der er "parat til at gå i produktion".
Det til trods er "butikken Aaton" mere end tæt på at gå ned og i sig selv.
Årsagen kunne let tænkes at være at "relativt dyre" digitale kameraer, har det endog særdeles svært i forhold til DSLR kameraer, der nu kan det hele og som stort set intet koster.
Det ser straks lidt mindre sikkert ud for svenske Ikonoskop, der "har stoppet produktionen", mens de prøver at finde ud af hvad de skal gøre.
Deres kameraer er ellers "relativt billlige".
Desværre er de ikke helt så billige som DSLR og kunne derfor tænkes at være langt hårdere ramt af netop DSLR og BMCC fænomenet, end Aaton, der blot har brugt alt for lang tid på at få udviklet et 4K kamera, til at erstatte deres filmkameraer, der jo ikke bliver solgt mange af, mere.
Aaton er dog senere blevet partnere med Transvideo, der er specielt interesserede i de vilde og uendeligt heldige audiooptagere, som Aaton også producerer.
Og da Transvideo for nyligt kunne pointere at den næste optager dette samarbejde kommer ud med, hedder "the Cantar-X3 audio recorder", kunne det se ud til at Aaton alligevel klarer sig.
Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet med Ikonoskop, der - midlertidigt - har stoppet alt produktion af deres A-Cam dll, fordi de ingen penge har.
Slet ikke nu hvor the Blackmagic Pocket Camera, der også er et "16mm kamera", kommer ud til under 10.000 kroner.
Et A-Cam dll koster til sammenligning omkring 10.000 dollars.
Og det er altså en del kollegaer der ikke er parate til at betale.
Herunder lige et klip der er skudt med et A-Cam dll, der har en Super 16mm CCD, og som optager i "ægte" uncompressed RAW.
Det kan altså ses.
Læs mere Ikonoskop her
Læs mere om Aaton her

Something I Love - Christophe Annys (ENG subs) from Joachim Vansteelant on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?