Forsiden > Ny teknik > De der Leica glas

De der Leica glas

Har du noget gammelt vil P+S TECHNIK gerne rehouse

mandag 14. november 2016, af Tom Dissing

En af fortidens mest elskede - lange - hedder Leica 180mm f/2.
En optik der - bevares - er til 24x36 kameraer, men som heldigvis også kan bruges til - for eksempel - “VistaVision”, der også er kendt som RED 8K.
Igen.
Der er ikke mange Leica 180mm f/2ere derude, så hvis du har en, og tænker at den da nok kunne få lidt ben at gå på, hvis du fik den rehouset hos P+S TECHNIK, har du nok ret.
De er jo allerede kendte for at få nærmest umuligt heldige Cine optikker ud af Summicron-R 35mm, 50mm og 90mm optikkerne.
Så hvorfor ikke gå skridtet videre og tage hul på Leica 180mm f/2.
Så det har de gjort.
Som vi forstår det, forventer de ikke at det er verdens største forretning, hvorfor de - vist nok - kun forventer at en enkelt eller to kunder - overhovedet kan finde - en Leica 180mm f/2, som de har mod på at få rehouset.
Omvendt, så er RED 8K altså mere end på vej.
Og hvis du leder efter boget der både dækker RED 8Ks Image Circle, og ligner en million uden “bare” at være skarp, er de her Summicron-R glas lidt af et hit.
Som vi forstår det, hitter netop Summicron-R glassene allerede her i landet, hvorfor det kunne tænkes at der også snart er en Leica 180mm f/2 på markedet.
Det eneste vi ved er at P+S TECHNIK rehouser, og at den færdige 180mm optik bliver til et monster med en ø110mm front, hvilket gør det til en pænt voldsom optik, der omvendt tegner så de fleste må knibe en tåre. ( uden at være helt sikkert, blev netop 180mm f/2 “bygget” samme sted som en række Panavision Cine optikker, fra den samme periode. Derfor skulle både coating og glas minde endog voldsomt meget om hinanden, red. )
Skulle du vælge at få rehoused en af dine gamle - hurtige - Summicron-R optikker, lover P+S TECHNIK at du får dem igen med PL Mount, så det er muligt at producere med disse gamle optikker i visse sammenhænge, og supplere med moderne Summilux-C eller Summicron-C optikker, når det bliver relevant.
Deres vurdering er at det burde være muligt at klippem mellem de gamle og de nye serier.
Som vi forstår det, starter priserne ved 2950 Euro, mens den nye 180mm f/2 bliver lidt dyrere, konkret 3800 Euro for selve rehouse jobbet.
Så mangler du bare at finde en 180mm f/2R. Det bliver nok det største problem.
Igen.
Der er produceret op imod 1700 180mm f/2Rere siden 1994, så det burde være muligt at finde en.
Prisen var i 2008 ( cirka ) 7400 Dollars ( i 2008 priser ).
Interesserede kan læse mere - og savle - over urimelig heldig MTF og andet her
Der er en enkelt til salg på ebay i øjeblikket her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?