Forsiden > News > De der unge seere

De der unge seere

onsdag 11. februar 2015, af Tom Dissing

Et hurtigt kig ud over det lokale medielandskab, ser ud til at understrege et par detaljer.
De unge seere er - i følge broadcasterne - kun interesserede i at se på dumme unge kvinder, der enten har fået en masse børn og ikke kan finde ud af det, unge kvinder der har en masse sex, eller/og drikker sig meget fulde, og som efterfølgende tager til et awardshow iført kropsmaling og numse-dildo.
Resten af tiden, har de unge seere åbenbart brug for at se på komikere der taler ned til og om de selvsamme kvinder, der opfører sig som omtalt to linier oppe.
Ganske morsomt betyder det at reklamerne følger med, ganske som programmer der typisk blot er lokale versioner af internationale formater, ser ud til at vælge også at mene at de unge seere er netop så dumme at de sjældent tænker længere end til den næste flaske teqila og hvilke - store og kunstige - bryster saltet skal slikkes af.
De unge, der i resten af verden bliver kaldt for “the Millennials”, er også kendt som “Those Who Hates Advertising”, og er sådan cirka fra 19-34 år gamle.
Netop den gruppe, som de mange “unge kvinder” programmer ser ud til at være målrettet til.
Ganske interessant - i den forbindelse - er der et par succesrige amerikanske selskaber, der mener at det er muligt at producere TV/indhold til denne gruppe af seere, som - de store kanaler herhjemme - nu ignorerer så udtalt, at det kan undre at de overhovedet måler på seerandele på seere der er under 40 år.
En størrelse der hedder Maker Studios, i USA, mener i den forbindelse at det rent faktisk er muligt at få de unge til både at se - begavet - TV og reklamerne.
Bare de kære annoncørere ville holde op med at tro at de unge har smidt hjernen ud, når de går hen til deres TV.
Et TV der i forvejen er netop så svært at få dem hen til, at chief content officer ( CCO) Erin McPherson tillader sig at mene at det reelt er umulig at få fat i de unge seere med “traditionelle” TV reklamer.
De unge gider slet og ret ikke tænde for deres TV, hvis de - som eksempel - først skal igennem en masse TV der taler ned til dem, insisterer på at mene at de er primater fra en fjern urtid, hvor det blot handler om at drikke breezers der først har været forbi en fødekanal, eller at unge mødre har svært ved at forstå at kartofler ikke er en frugt der kan blendes så den koger hurtigere.
Erin McPherson forklarede for nyligt:
-This generation doesnt dislike brands, What they don’t like is advertising, startede hun og fortsatte.
-To reach millennials, brands we need to trust content creators, because these online video creatives pay special attention to their audiences and refuse to do anything that would ruin those relationships, their native content resonates. Their methods of working with brands might seem risky - like poking fun at them through reverential teasing - but they can actually increase brand loyalty.
Hun nævner eksemplet “Bad Lip Reading” der for de fleste - herhjemme - er et relativt ukendt fænomen.
Det er det bare ikke blandt de unge, der henne på YouTube følger med som om at de fik penge for at kigge forbi.
Som eksempel har “Bad Lip Reading” netop dækket NFL 2015, hvilket fik over 30 millioner ( unge Millennials ? ) til at kigge forbi på et par dage.
Maker Studios, der producerer og leverer såkaldte “short-form video content”, har i den forbindelse 11 milliarder månedlige klik eller “kik”.
Og da 70 procent af deres kiggeri, er “overseas”, er deres indhold - der forresten er målrettet de 13 til 34 årige - nok relativt kendt i vores del af verden også.
Helt sikkert er det i hvert fald at de unge elsker det.
Tæt på 60 procent af deres 11 milliarder månedlige seere er som eksempel i målgruppen.
Og hvis du vil vide det, bruger de unge væsentligt mindre end 50 procent af tiden på at kigge på skærme der er større end deres tablet eller telefon, i følge CCOen.
I en multikanal verden, hvor vores lokale broadcastere i en årrække har splittet deres indhold ud på målrettede kanaler, for blot at kunne konstatere at de unge ikke er fulgt med, skulle ellers urørlige Netflix have brokket sig over at 87 procent af alt kiggeri på deres tjeneste varer mindre end ti minutter.
Seerne ser altså ikke serien eller filmen færdig.
De ser bare med et par minutter, og fortsætter næste gang de har tid.
Stof til eftertanke i en verden, hvor broadcastere og annoncørere stadig tror at skuespillere i gummidragter, kække “Peter” eller folk der føler for deres osteproduktion, får seerne til at købe mere.
Det gør det måske stadig.
Detaljen er bare at de unge ikke længere ved hvad TDC er, ganske som Leasy - jo bare - er sådan noget farmor bruger.
Her lige urimeligt morsomme “Bad Lip Reading” fra NFL 2015.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?