Forsiden > Ny teknik > De knivskarpe Milvus bliver til flere

De knivskarpe Milvus bliver til flere

torsdag 8. september 2016, af Tom Dissing

Folk der kender den nu snart klassiske “CP1-2” serie, der er målrettet Cine, ved at der inde i den serie primes befinder sig de såkaldte “classic series” optikker.
Og det er såmænd også dem der befinder sig inde i Milvus serien.
En serie der nu er blevet “lidt opdateret” med de - som vi husker det - tre sidste Classic/CP2 primes, konkret 15mm, 18mm og 135mm, der for de to brede er F2,8 mens den lange er F2,0.
Priserne har fået et - nu også snart klassisk - nøk op, så den bredeste 15mm nu er oppe på 21.300 ( med moms ), mod 18.695 for den samme optik bare i “classic” versionen.
Det kunne dog se ud til at der er sket en opdatering af deres 18mm, der “plejer” at være en F3,5 optik, der nu er blevet en F2,8 optik.
Så selv om at det “formodentligt” bare er eksisterende optikker, pakket ind i “Milvus looket” kan det let tænkes at der også er blevet forestået en opdatering af serien, hvilket jo er set med deres CP serie.
135mm er formodentligt fortsat den skarpeste 135mm i verden, selv ved f2,0.
Planen er ydermere at dem der gerne vil skyde video med denne serie, kan købe nogle nye “special udviklede” Zeiss Lens Gears, der gør det muligt at stille skarp, når der optages video.
Fronten på Milvus 15mm er nu oppe på 95 mm, hvilket dog kun er relevant når modlysblænden er fjernet.
Så enten filter, eller modlysblænde.
18mm er nede på 77 mm, hvilket kan undre, da forgængeren ( f3,5eren ) var oppe på 82mm i filter diamter.
Milvus 135mm f/2 er en stor og tung sag, der har et 77 mm filtergevind og som vejer over 1100 gram.
Skulle du være frisk på deres herlige 15mm er den nu heller ikke specielt let.
Den vejer nemlig også næsten et kilo, konkre 880 gram.
Det er muligt at se MTF på deres 15mm her. Som vi læser det er den hylende skarp på f5,6. ( sådan lidt verdensklasse agtig )
Zeiss har ikke frigivet nogle opdaterede billeder af hvad de tre nye kan lave, så her lige promoen fra dengang den originale 15mm kom ud.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?