Forsiden > News > De levende billeder er flyttet over på telefonen

De levende billeder er flyttet over på telefonen

onsdag 10. december 2014, af Tom Dissing

Endnu en kvartals rapport ser ud til at vide at forbruget nu for alvor er flyttet over på den lille skærm, som alle har i lommen.
Så meget at Ooyala, der er en af de store analytikere, nu mener at at vide at op imod 50 procent af alt “online video kiggeri” nu er gået over på “den lille skærm”, der i realiteten er en mobiltelefon.
Dermed er kunne en del tyde på at det ville være på sin plads at broadcasterne flyttede med.
Og - for eksempel - begyndte at producere eksklusivt indhold til denne platform, der kunne findes der.
Lidt som Ekstrabladet idag har annonceret.
De er på vej med en online radio, til deres millioner af månedlige brugere.
En radio der spiller det musik “de fleste” kan lide, og som afbryder med nyheder “de fleste læsere” kan lide.
Ganske som Ooyala Q3 2014 Global Video Index Report pointerer er ved at ske i resten af verden.
Bare ikke her i landet, hvor broadcastere stadig kun producerer egenreklame til de samme platforme som indholdet findes på. Ganske som det indtil videre kun er TV2 der har tilbudt eksklusivt indhold på deres tv2.dk platform.
Tilbage til den store verden.
Her viser det sig at mobile og tablets nu står for 30 procent af alt “online video” kiggeri, og at det tal forventes at vokse til mindst 50 procent sent i år 2015.
At brugerne længe har fundet deres nyheder på nettet er jo ikke nyt.
Men det er bestemt nyt at de nu leder efter levende billeder.
Og derfor foretrækker de “stationer” eller sites hvor der er nyheder med levende billeder.
Noget der kunne forklare den store succes Jyske Bank.tv har.
Og vel sagtens også noget der kan forklare hvorfor banken forlængst har forladt de stramme finansnyheder til fordel for blødere historier, som deres kunder finder relevante.
De eneste der dermed fortsat ser ud til at sove i timen, er broadcasterne, der omvendt har det problem at de jo også gerne skal kunne hive seerne hen foran et TV, nogle timer hver dag.
Noget der jo fortsat er en udtalt måde at bruge fritiden på, herhjemme.
Tilbage hos Ooyala er vurderingen at online video forbruget er steget med 114 procent siden sidste års 3 kvartal.
En udvikling der ydermere ser ud til at have betydet at den enkelte forbrugers tålmodlighed nu er helt oppe på 10 minutter.
Dette forstået sådan at selv så lange indslag er begyndt at blive populære.
Dette er dog fortsat mest udbredt på tablet, da forbrugerne åbenbart ser denne “platform” som et egentligt - portabelt - TV.
Tal fra Ooyala viser at hele 68 procent af tablet-video brugerne har set indsalg på mere end 10 minutter på ders tablet, hvilket “kun” 48 procent har prøvet på deres mobil.
Som analyse firmaet pointerer det, betyder det jo at det er muligt at placere kommercielle budskaber inde i selve formatet, i stedet for at “sende” korte klip, der hele tiden skal afbrydes af reklamer.
De lange indslag som tablet brugerne ser inkluderer 23 procent der har set 30 til 60 minutters indslag, der reelt må betyde at de såmænd bare ser TV på deres tablet.
Når de vil, og hvor de vil
Ooyala CEO Jay Fulcher siger:
-Cloud-based TV has arrived. Broadcasters and content providers realise that, with the right approach, IP-delivered content can be more economical with higher return in terms of building and monetising audiences, compared to linear TV, starter han og fortsætter.
-What’s really exciting is the pace at which many of the most prominent players in the industry are now innovating and meeting their audiences where they are – with the content they want most, on the right screen, at the right time, with an incredibly rich experience.
Det er muligt at finde rapporten heromkring, hvor de blot forlanger dit navn og twitter handle før du kan få fingre i den.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?