Forsiden > Ny teknik > De nye L10ere er vildt store

De nye L10ere er vildt store

torsdag 5. marts 2015, af Tom Dissing

Arri har for alvor kastet sig over LED lys.
Lys der som bekendt bruger væsentligt mindre strøm, og som - åbenbart - med lidt teknisk finesse - kan tvinges til at se netop så godt ud at det kan bruges på selv store filmproduktioner.
Og nu hvor product manager Mike Wagner, kunne fortælle at en L10 blot trækker op imod 400W og lyser som en 2KW ( tungsten ) lampe, er det jo bare med at bruge nogle flere lamper, hvis du har bruge for mere lys.
Eneste problem i den forbindelse ser ud til at være de rent faktisk er pænt store de nye lamper fra Arri.
Dermed kunne noget tyde på at Arri reelt har tænkt denne serie som en “studie lampe” der enten hænger fast i loftet, eller som kun sjældent forlader lysloftet.
Stadig.
Tager du denne lampetype med, der - måske - kunne ende med at blive prissat i omegnen af 3000-3500 dollars, får du med L10-C versionen en lækker 2KW lampe, der kan levere lys fra 2800K til 10000K, bare du drejer på knappen.
L10-DTeren er en 5000K til 6500K lampe, hvilket jo betyder at du kan spare den halve blå du smider på udenfor, indimellem.
Eller hvis du lige skal lave en måne i en fart.
Det klarer L10-DTeren for dig.
Dem der uanset hvad må formodes at blive solgt flest af, bliver L10-TT, der igen er en “Tuneable” lampe.
Denne gang fra vilde 2600K op til 3600K.
Igen uendeligt smart tænkt af Arri.
Pludselig kan du lave en aften henne ved pejsen på 30 sekunder, med en lampe eller to.
Helt uden at skulle op til den.
Arri mener i den forbindelse at udviklingen fra L7 serien og op til L10 serien, skal taget med her. Den såkaldte Light Engine er nu nået til v2, ganske som at de er begyndt at kalde L7 serien for “mid-range”.
Dermed kunne det i værste fald tænkes at de omtalte 3000-3500 dollars som enkelte har estimeret prisen ender på når de kommer ud engang i april, er i underkanten.
Uanset.
Det finder du ud af om en måneds tid eller senere.
Her promo video fra dengang L7erne kom.
Der er ikke rigtigt noget video ude om L10erne endnu.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?