Forsiden > News > De unge streamer - altid

De unge streamer - altid

tirsdag 27. september 2016, af Tom Dissing

Hvis landets broadcastere skal gøre sig den mindste forhåbning om - nogensinde - at få de unge seere tilbage, skal de til at skynde sig.
En ny Voxmeter analyse, viser grundliggende at de 18 og 29 årige ser “TV der aldrig er TV”, når som helst og hvor som helst.
Det eneste de - aldrig - gør, er at se TV, på et TV.
De streamer derimod.
Dermed begynder det åh så misbrugte begreb at tage form.
Den omtalte Voxmeter analyse, der skulle have talt med 1004 personer, viser at de 18 og 29 årige har totalt slagside på streamsiden.
De unge streamer hvor de vil, og når de vil.
Og så er der en central detalje, der - ikke - burde overraske broadcastere.
De unge er “storforbrugere af streaming af tv, film og serier”.
Som eksempel erkender 14 procent af de adspurgte at have “streamet på toilettet”, mens 19 procent allerede er begyndt at bruge “streaming til at lindre kærestesorger”.
Indtil videre er de unge pænt aktive på deres job, hvorfor der “kun” er 8 procent, der har streamet, mens de var på arbejde.
Omvendt har 21 procent, altså en ud af fem, “ streamet efter en bytur”, hvilket må have været svært med enorme mængder sprut i blodet.
Christina Haugaard, der er kommunikationschef på Viaplay Danmark siger:
-De unge vil selv bestemme, hvornår og hvor de ser en film eller tv-serie, og de følger ikke flow-tv’ets tvungne sendetider. For dem er det helt naturligt at streame indhold på farten på deres smartphone eller tablet, starter hun og fortsætter.
-Digitale enheder som tablets og smartphones har gjort det nemt og hurtigt for forbrugerne at få adgang til god digital underholdning. Og hvor nogle læser et kapitel af deres yndlingsbog inden de skal sove, så ser mange af de unge lige et afsnit af deres yndlingsserie, slutter hun.
Viaplay er desværre ikke så venlige så de forklarer hvad det så er de unge streamer.
Omvendt, er der ikke meget at se “på TV” efter en brutal bytur, hvorfor man må formode at de unge - ofte - vælger streamere som Viaplays indhold, der jo er TV serier og spillefilm.
Dog med det forbehold at Viaplay jo også tilbyder indhold fra blandt andet TV3 kanalerne.
Lidt af sløret bliver dog løftet, da hele 42 procent af de unge “har streamet for at falde i søvn”.
Kigges der på de “lidt ældre”, de 30 til 49 årige er det bare 21 procent der har streamet for at falde i søvn.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?