Forsiden > Ny teknik > Dell blander sig i HDR monitor feltet

Dell blander sig i HDR monitor feltet

Topmodel ender på 2K dollars

tirsdag 25. april 2017, af Tom Dissing

Hvis du fortsat mener at en grading monitor, hvor du kan se HDR på, bør koste det op imod 300.000 kroner de bliver solgt til idag, er der dårligt nyt fra Dell.
De tillader sig nemlig at tilbyde en monitor, der skulle ankomme i løbet af maj, der ender på omkring 2K dollars, som kan en del mere end selv hardcore dyre grading monitorer.
Nyheden der hedder UP2718Q, er således en 10bit HDR 4K grading monitor, med specs der bur de få de fleste til at savle.
UP2718Q håndterer nemlig 100% Adobe RGB og/eller sRGB. 100% REC 709, og vilde 97.7% DCI-P3.
Og skulle du nogensinde nå til REC2020, kan denne monitor vise 76.9%, hvilket er et skvat mere end der er fysisk muligt.
Monitoren er derfor en 1000 nits monitor, der på bare 27 tommer, må formodes at kunne gøre ejeren solbrændt på 3-4 minutter.
Monitoren sælges dog heller ikke som en “gaming” monitor, men derimod en af dem, der er målrettet professionelle der roder med “visual effects” eller “post-production”, “broadcast” og “professional photography”.
Og for dem er 2000 dollars nærmest bare til at grine af, da en monitor, hvor det rent faktisk er muligt at se hvad du laver - potentielt - kunne spare selv banale produktioner for vilde beløb.
Som eksempel, vil det nu være muligt at se “mere” end biografen kan vise.
Bevares, reklamerne bliver - stadig - ikke vist i et “korrekt" DCI-P3 miljø, men det ender de vel med at gøre.
Omvendt vil du i redigeringen kunne se 97.7% af dette, så når biograferne kommer med, er du parat.
Folk der fotografere i kvaliteter der er bedre end 8bit ( og hvem gør ikke det ) kan se hvad de har lavet i 10bit, og skal det være HDR, er det nu også en mulighed.
Altså at se.
Det hele ender som pointeret på en 27 tommers skærm, der også kan bruges - after hours - sammen med din 4K BD afspiller, eller bare netflixHDR, til hverdagsbrug.
UP2718Q er dog ikke det eneste Dell er ude med.
Fattige og andre kan i stedet for denne HDR10 monitor overveje U2718Q eller U2518D, der begge kan det meste af hvad UP2718Q kan, med det lille forbehold at ingen af de “billige” kan håndtere HDR10, da de ganske enkelt ikke har det samme antal Nits.
Prisen er til gengæld nede på 699 og 499 dollars.
De kommer dog først til juli, hvorfor den “bliver ikke forhandlet i norden” LG 32UD99-W, der - mere eller mindre - har identiske specs med Dells “HDR10-compliant” monitor, selv om at den kun kan håndtere et peak på 550 nits, kunne være et potentielt alternativ.
Denne er - forresten - heller ikke rigtigt til at finde uden for USA, indtil videre.
Til gengæld er prisen “nede” på 1000 dollars for en 32 tommer, som du kan se her, der - nu igen - er blevet til en pre-order ting.
Dell, the UP2718Q, kommer først til USA den 23.maj, hvor det omvendt - kunne tænkes - at denne monitor også vil kunne erhverves i resten af verden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?