Forsiden > Ny teknik > Den er i hvert fald let

Den er i hvert fald let

To ny monstre fra Canon

torsdag 2. november 2017, af Tom Dissing

Der kan vist ingen tvivl herske om hvad Canon har tænkt, da de udviklede deres spritnye Canon CJ45ex9.7B 4K UHD Portable Zoom Lens og den ligeledes helt nye Canon CJ45ex13.6B 4K UHD Portable Zoom Lens.
De skulle være lette, passe til 2/3 del kameraer og så ville det være lidt sjovt, hvis de var lidt mindre end de ellers udbredte boks optikker, der ydermere er kendt for at være hysterisk tunge.
Desværre er det først muligt at fingre i de to nye monstre fra april/maj næste år.
Omvendt burde det betyde at de bliver vist frem på NAB2018, hvor du ved selvsyn kan få øjnene i de første af slagsen, der ikke allerede er købt af de 3-5 globale OB flåder.
Der er i den forbindelse ikke meget nyt ude om nyhederne.
Jo, de er begge X45, og erstatter dermed deres gamle X33 og de nyere X40, der - omvendt - kun er “i HD kvalitet”.
CJ45ex9.7B og Canon CJ45ex13.6B, er begge i Canons såkaldte “4K kvalitet”, hvilket burde betyde at de rent faktisk holder en 4K, måske næsten 8K opløsning, hvilket burde give dem et langt liv i high end produktioner.
Vil du hvide hvor vilde de er, er den “korte” en 9.7 mm til 437 mm, mens “den lange” er en 13.6 mm til vilde 612 mm.
Canon selv mener at der er tale om et par EFP optikker, der også er heldige i wildlife/nature sammenhænge, ganske som at sport, events, doks og aerial, er relevante arbejdsområder.
Producenten oplyser her at de to nyheder vejer omkring 5.6 kilo, hvilket i princippet betyder at de kan bruges håndholdt.
Det er bare ikke smart, da nærgrænsen ( som med deres boks optikker ) er pænt lang væk.
Nærgrænsen er nemlig oppe på 2,8 meter fra CMOS, hvilket relt gør dem ubrugelige til “håndholdt”, med mindre at det er tænkt som en effekt.
Yuichi Ishizuka, president and COO, Canon U.S.A, siger:
-As the demand for more 4K UHD broadcasting continues to grow, Canon is constantly developing high-quality products to provide producers and broadcasters with outstanding optical performance, starter han og fortsætter.
-The CJ45ex9.7B and CJ45ex13.6B both support a variety of broadcast applications, enabling users to capture breathtaking 4K UHD image quality in a form factor that is both lightweight and compact, slutter han.
Som du har gættet er det her high end Canon Zooms, der derfor er udstyret med en bunke Ultra-low Dispersion (UD) glas, der både gør nyhederne super skarpe og væsentligt lettere.
Canon lover således både teoretisk og praktisk 4K UHD billeder hele vejen igennem disse zooms, der må formodes at være pænt skarpe, garantierne til trods.
Begge er udstyret med et nu endnu mere avanceret “kødben”, der både kan bruge som “hånd-zoom”, og som kan programmeres til netop så mange ting at der heldigvis også er en reset knap, til os idioter der rent faktisk opererer disse optikker.
Som pointeret kommer nyhederne først på markedet til april/maj næste år.
Dog med det forbehold at CJ45ex9.7B 4K UHD Portable Zoom Lens skulle komme til april, mens CJ45ex13.6B først kommer til maj.
I begge tilfælde er det med det forbehold at “Availability and specifications subject to change without notice”. Så du bliver nok nødt til at tale direkte med Canon, hvis du vil være sikker på leverings datoerne.
Vi har fundet en nærmest klassisk CanonUSA forklarings video på nyhederne.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?