Forsiden > Ny teknik > Den er måske ikke helt ny - men den er god

Den er måske ikke helt ny - men den er god

torsdag 2. oktober 2014, af Tom Dissing

Vi havde godt nok hørt om FocusMaker tidligere.
Verdens mest simple fokus system, til DSLR, der - for eksempel - har brug for at kunne stille skarpt i videosammenhænge.
Ikke særligt let på glas, der skifter fokus fra 2 meter til 200 meter, på 2-4mm på fokus kransen.
Og det er så her FocusMaker kommer til sin ret.
Den sjove plastikdims, der reelt består at to enheder, nemlig en der sidder fast i den enkelte optik, og et stykke der - for eksempel - kan dreje med fokus, der nu med “udveksling” er væsentligt lettere at indstille, ganske som at der rent faktisk også er andre muligheder.
Som eksempel kan den jo også bruges til zoom funktionen, så den enkelte indstilling kan gentages.
Eller som ren markering af om optikken er indstillet korrekt, nu hvor kameraet er monteret på en Movi, et Steadycam eller en anden flvyer.
Og i takt med at der er kommet bunker af “DSLR optikker” ind i det professioinelle produktionsmiljø, er det stadig mere umuligt at stille skarpt, eller gentage indstillinger, da de ellers skarpe glas jo stadig er forbandet svært at operere når du har travlt.
FocusMaker, som danske ID/FX ApS med Nikolaj Bestle og Thomas Schmidt står bag er fra noget der ligner november 2012 og er kendt i det meste af verden.
Folkene bag systemet ser dog ikke ud til at have haft meget tid til markedsføring herhjemme, hvorfor vi skyndsomt hjælper til.
Ideen er jo netop så simpel, så den har levet uden for det professionelle miljø, der i stedet har brugt hjemmegjorte gaffatape løsninger, tusch ditto, eller evigt uskarpe billeder, nu hvor Full Frame optikker er blevet så populære.
Igen.
Husk at en 200mm på f2,8 har en dybdeskarphed på 3,41 centimeter på 3 meters afstand.
Så det er altså ikke alt en FocusMaker kan redde.

FocusMaker Intro from FocusMaker on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?