Forsiden > Ny teknik > Den skulle være i pre-production

Den skulle være i pre-production

mandag 29. april 2013, af Tom Dissing

En af de få ting der var pænt hemmelige på NAB 2013 var Fujinons ZK2x14.
Årsagen var oplagt nok at den reelt ikke eksisterer endnu, og at den på intet tidspunkt var monteret på et kamera.
Stadig.
Den skulle være god nok.
Fujinon er på vej med en lille bred til Cabrio familien, der ender med at gøre indehavere af 19-90 T2.9 og 85-300 mm T2.9-4.0 "Cabrios" mere end tilfredse.
Vedholdende rygter vil nemlig vide at kombinationen af "kødben" og en s35 zoom har gjort rigtigt mange kollegaer rigtigt glade.
Det kan nemlig godt være at det er heldigt at kunne styre brændvidden helt præcis når der produceres ultra hig end film.
Men hvis holdet ikke er specielt stort, er der nu ret heldigt at operatøren af kameraet selv kan indstille brændvidden.
For eksempel på en løbetur eller i andre situation hvor der hverken er plads eller råd til kraner, steadicams eller dollyer.
Ikke overraskende var Fujinon mere end parate til at tale om deres nyhed, der både kommer til at kunne håndtere focus og lens data i LDS og /i metadata formater, ganske som den må formodes at kunne levere endog særdeles heldige billeder.
Nu lidt bredere.
Desværre var Fujinon ikke specielt friske på at fortælle hvornår nyheden rammer markedet. Den skulle dog kunne leveres fra engang sidst på året.
Til gengæld skulle det være sikkert at det er muligt "manuelt" at justere "flange focal distance" ( du kender det måske som "backfokus", red. ), og at optikken dækker 31.5mm diagonalt.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?