Forsiden > Ny teknik > Den store flade

Den store flade

7700 LUX ( 3mtr) ud af nyt SkyPanel

lørdag 16. september 2017, af Tom Dissing

Arri ser ud til at bruge dette års IBC på at fejre deres første 100 år i branchen.
Ikke med et kamera, som Amazon og Netflix vil acceptere som hovedkamera på en “Original”, men derimod med en ny og voldsom lampe.
Denne der bliver den største i deres SkyPanel serie, er en voldsom 120,000 lumen lampe, der ( cirka ) kan omregnes til en 12000 LUX lampe.
Og da den blot trækker 1500 Watt, kan den altså monteres i den nærmeste væk, uden problemer.
Output er - i omegnen - af 8KW softet Tungsten, og dermed i omegnen af en 2,5KW HMI, der er gridded ned.
Alt sammen noget der ikke er nødvendigt med en S360-C, der lige ud af kassen, er blød og som spreder 105 grader fra starten af.
Lampen, der - konkret - er 5,8 gange kraftigere end en S60, har dermed en potentiel kæmpe stor fremtid for sig i high end produktion.
Vi var - for leden - inde på at de mindre SkyPanels nu kan udstyres med lanterner, hvilket betyder at de kan bruges som ovenlys.
Det skriver Arri ikke at deres nye SkyPanel kan.
Omvendt er der fire blæsere monteret på bagsiden, så gad vide om det ikke - er muligt - at hænge en eller flere S360-C op i loftet, og for klaret den udfordring på et par minutter.
Det skal dog siges at der vil være udfordringer med S360-C.
Den vejer som eksempel over 40 kilo, før du begynder at rode med “Intensifiers” ( der hæver/“pseudo fresnell fokuserer” out put ) eller Remote Phosfor, der - forresten - ikke findes til denne lampe endnu.
Men nu hvor Arri er gode til at lytte til miljøet, er vi stensikre på at miljøet snart får dem overbevist om at de mangler en 7700 LUX ( på 3 meter der falder til 2800 på 5 meter) Remote Phosfor der - pludselig - kan bruges som brutalt frontlys, hvis relevant.
Alt imens den fortsat kun trækker 1500 Watt.
Og den indbyggede spreder ( 105 grader før honeycombs ) der kan samle lyset ned til 30 grader, med en 60 graders honeycomb som alternativ.
Det heftige lys udbytte ud af denne relativt lette enhed, giver et vink om at fremtiden nu for altid er forandret.
LED kasser er nu fremtiden. Og i takt med at de trækker stadig mere strøm, er lys udbyttet uendeligt meget heftigere end vi er vant til.
Selv med HMI.
På operatørsiden, er der i den forbindelse heller ikke sparet på noget som helst.
Alt kan fjernstyres, ganske som alt kan laves om.
Der er nu “lyn” i kassen, hvilket skal ses som en mulighed for at lave “flash effekter” i alt fra “hvid” til “US police Car”, som vi gætter er et preset nu.
Alt kan fjernstyrest over DMX, RDM, Art-Net, sACN, 5-Pin XLR, eller rj45.
Og hvis du er i tvivl om du kan bruge enheden på en meget kedelig gråvejrsdag, er det tilfældet.
Enheden kan levere fra 2800K til 10,000K, lave alle former for farver blinke og det er muligt at skrive et filternummer ind.
Eneste problem ser ud til at være at priserne starter ved 14.400 Euro og stiger til omkring 22.000 Euro for et kit, hvor blandt andet den omtalte Intensifier er med.
Newsshooter har lavet en lille ting på IBC om emnet.

Arri Skypanels S360-C – Newsshooter at IBC 2017 from Newsshooter on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?