Forsiden > News > Der bliver solgt flere TV

Der bliver solgt flere TV

mandag 25. januar 2016, af Tom Dissing

Hvis du ikke er en af dem der har investeret i et nyt TV i 2015, er det ligefør at du er et mindretal, da antallet af solgte TV i 2015 steg til over en halv million antal solgte fladskærme.
Ikke overraskende ser rigtigt mange ud til at have besluttet sig for at investere i fremtiden, hvorfor antallet af solgte 4K eller UHD TV var det område der voksede mest i 2015.
Antallet af solgte 4K TV endte således på voldsomme 18 procent af de 550.000 solgte TV, hvilket svarer til - omkring - 100.000 UHD TV solgt alene i 2015.
De fleste køber naturligvis stadig 1080P TV, hvilket 66 procent af de husstande der investerede i et nyt TV endte med at gøre.
Igen.
Broadcast her i landet er jo stadig primært i 720P, hvorfor det kan ligne en unødvendig udgift at investere i TV apperater med 3-9 gange så høj opløsning.
Omvendt er streamerne for længst nået til 1080P, mens Netflix - som den eneste - tilbyder en speciel premium service i netop UHD opløsning, der - vist nok - stadig kun kræver 15-25 Mbit/s båndbredde for at fungere.
Befolknigens valg af skærmstørrelse er i den forbindelse en smule overraskende.
Der er fortsat flest der investerer i 30 til 49 tommers TV.
Det er dog 55 tommers TV der vokser i øjeblikket.
Seerne kan med andre ord - stadig - ikke få store nok TV.
16 procent af de solgte TV i 2015 var på 55 tommer eller større.
Som forventet er 3D TV nu så lille en del af markedet af BFE - Branchen ForbrugerElektronik - end ikke medtager paneler der kan håndtere denne standard.
Antallet af solgte TV voksede også i 2015.
Året før blev der således solgt omkring 50.000 færre TV.
Markedet for de “specielt gode” TV, der typisk er OLED eller buede UHD TV, og her i 2016 UHD og HDR godkendte TV, er fortsat netop så lille at det nærmest ikke er muligt at registrere hvor ( få ) der investerer i TV der vil kunne vise HDR TV, når denne standard bliver en del af TV markedet.
Eller rettere.
Når - streamere - som Netflix, der allerede er overgået til “kun” at investere i 4K HDR produktioner, når der købes nye serier og film.
BFE, der altid kigger på hele Norden, når de måler på købsvanerne, kan konstatere at både nordmænd og svenskere køber flere +55 tommers TV.
Finnerne køber færre, hvilkert kunne tænkes at hænge sammen med at der både i Norge og i Sverige er flere 1080P kanaler og distribution i denne kvalitet end der er her i landet og i Findland.
Der er fortsat ingen estimater ude om hvor mange der kunne tænkes at investere i “HDR godkendte TV” og hvornår disse ankommer på market.
En række af disse paneler er omvendt ikke “ældre” end at de netop er blevet vist frem på CES2016, for to uger siden.
Her en forbløfende let forståelig forklaring på hvad HDR er, kun hæmmet af det faktum at vi jo alle - kun - kan se denne reportage i Rec709, hvorfor den High Dynamic Range der er at finde på de nye HDR TV, ser helt forkert ud på vores skærme.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?