Forsiden > News > Der er 60449 18 årige

Der er 60449 18 årige

onsdag 3. juni 2015, af Tom Dissing

Landets 60449 unge, der har det til fælles at de er 18 år gamle, har fået en ny ven.
Denne hedder TV2 News.
Stationen har nemlig planlagt at sende TV til denne målgruppe, der kunne formodes ikke at være blandt de faste brugere af denne TV station, hvor det som regel mest er bedste mødre der er på skærmen, suppleret af endnu ældre politikere og andre meget voksne.
TV2 News har omvendt kun fat i 543.000 seere under 50 år om ugen.
Så at prøve med de 18 årige ( der i princippet kunne inkludere de 19, 20 og 21 årige, der er 20769, 35308 og 49701 personer ) ligner vel en god ide, da de unge seere må formodes næsten ikke at være klar over at kanalen eksisterer.
Tilbage til den gode ide.
Stationen har planlagt at sende “Den første gang”, der bliver “et anderledes og direkte debatprogram, der tager udgangspunkt i, hvad unge førstegangsvælgere tænker og interesserer sig for”, som chefredaktør Mette Østergaard forklarer det.
Og da TV2 News ydermere kan konstatere at der er omkring 260.000 vælgere ( Danmarks Statistik siger 166.227 der er 18 til 21 år ), der kan stemme her den 18. juni, er det altså dem de laver TV for.
Mette Østergaard fortsætter:
-“Den første gang” er et anderledes og direkte program, der tager udgangspunkt i, hvad unge førstegangsvælgere tænker og interesserer sig for. Vores to medværter, Magnus på 20 år og Jakob på 19 år, er engagerede og tvivlende førstegangsvælgere, og de henter emner og spørgsmål i deres eget netværk og via de sociale nyheds-feeds. De bringer spørgsmålene videre til kendte politikere fra ti forskellige partier, og det giver sjove, tankevækkende og meget personlige svar fra politikerne, slutter hun og bliver suppleret af redaktør på “Den første gang”, Thomas Sundberg, der siger:
-De nye vælgere er i høj grad at finde på Snapchat og Facebook, så vi klipper programmerne op i mindre indslag og udvælger højdepunkter, som vi lægger ud på de sociale medier, slutter han.
Her datoerne for de næste programmer der bliver sendt.
Onsdag 3. juni: Søren Pind (Venstre)
Torsdag 4. juni: Christine Antorini (Socialdemokraterne)
Mandag 8. juni: Søren Pape (Konservative)
Tirsdag 9. juni: Pia Olsen Dyhr (SF)
Onsdag 10. juni: Simon Emil Ammitzbøll (Liberal Alliance)
Torsdag 11. juni: Pernille Skipper (Enhedslisten)
Fredag 12. juni: Uffe Elbæk (Alternativet)
Mandag 15. juni: Ida Auken (Radikale)
Som vi forstår det har formatet haft premiere, hvor Pia Kjærsgård var i studiet.
Her en promo for formatet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?