Forsiden > News > Det bedste er når de døve går amok

Det bedste er når de døve går amok

tirsdag 10. maj 2016, af Tom Dissing

Årets helt store fest for dem der hører mindre godt, er som altid på Ramasjang, hvor det godt nok skulle være de yngre børn der er målgruppen.
Det gør årets Grand Prix-fest dog en masse ved, i form af blandt andet “Eurovision Song Contest på tegnsprog”.
Et tiltag der som bekendt får alverdens diskodansende vejrværter, kattekillinger og mere til at falme.
Et tiltag, hvor alt fra Lighthouse X til dem der er næsten lige så kendte gæster studiet, eller - i det mindste - bliver fortolket af døve og svagt hørende.
ESC er med andre ord så tæt på at de heldige værter fra DRs programmer på tegnsprog, står parat til at hjælpe alle der i den grad er parate, til at blive endnu mere parat.
Som vi forstår det, bliver selve SVT der står for “den færdige produktion på internationalt tegnsprog”.
Det kommer dog ikke til at afholde “DR tegnsprogstolkede nyhedsudsendelser” fra at kaste heldige håndtegn efter musikken her - idag - tirsdag, torsdag og lørdag fra klokken 21.00, hvor Ramasjang med et slag “forvandler sig til en sand Grand Prix-fest-kanal for døve”.
Og med lidt held for alle os der hører som en gennemsnitlig Roadie, eller studietekniker.
Helt sikkert bliver det i hvert fald at DR er på vej med ny omgang “ESC for døve”, der faktisk er så heldigt at os der kan høre, burde kigge forbi, der ved 9 tiden.
Det hele starter op lagt nok ved den første semifinale tirsdag, og varer et par timer, mens den anden semifinale, torsdag, også dækkes intensivt.
Chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, forklarer:
-Normalt sender DR tegnsprogstolkede nyhedsudsendelser og magasiner på Tegnsprogskanalen, men da vi kun har kanalen til rådighed hver dag fra klokken 17.00-21.00, vælger vi at lægge Grand Prix-festen for døve på Ramasjang, hvor der ikke bliver sendt andet på det tidspunkt, starter han og fortsætter.
-Vi håber, at vi med vores egen produktion i 2014 har fået sat gang i en tradition, der hvert år sikrer, at tegnsprogsbrugere kan følge ESC. Sidste år valgte østrigsk TV heldigvis at fortsætte med ideen, og det samme gør svenske SVT i år, slutter han.
Vi har fundet en heldig promovideo for “DR tegnsprogstolkede nyhedsudsendelser”, konkret ESC, i aften og resten af ugen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?