Forsiden > News > Det er idag at Apple TVet er ude

Det er idag at Apple TVet er ude

fredag 30. oktober 2015, af Tom Dissing

Midt i en tid hvor flow TV allerede er under press, kommer der nu endnu en aktør ind på markedet.
Denne gang er det Apple, hvilket bør få selv store broadcastere som DR og TV2 til at ryste lidt i bukserne.
MTG har omvendt ingen problemer.
Deres streamtjeneste er nemlig allerede fra starten af integreret i det nye Apple TV, der både er vokset i størrelse og i pris.
Nyheden der kommer med en realistisk lagerplads på 32GB eller 64GB, der i begge tilfælde blot er nok til et par film, den musik der er i husstanden og de billeder - man kunne forestille sig - er skudt på husholdningens iphones, ipads og alt det andet.
Apple er med andre ord endeligt ude med deres “Apple TV 2.0”.
Og det ser faktisk godt ud.
Deres platform er nu endelig blevet voksen og tillader 1080P i alle sammenhænge.
Det er der jo ikke rigtigt nogle broadcastere der kan efterleve her i landet.
Men da Vimeo, YouTube, Viaplay og - naturligvis - HBO Nordic og Netflix kan, er det disse tjenester du kan finde på det nye Apple TV, der som pointeret er vokset til 1399/1799 kroner, hvilket jo betyder at det ikke længere er helt billigt at få fingrene i et sådan.
Omvendt, har Apple længe været ude og pointere at de ikke kan tjene penge på deres TV, hvorfor det har været underprioriteret.
Nu får det så ellers en på hovedet, med abo på alt fra musik til spil og applikationer inde i dit TV, så dem der virkeligt vil, nærmest kan fortsætte med at skrive på opgaven mens de ser TV.
Som tidligere med Apple udstyr der er målrettet alt og alle, er det detaljerne i “styresystemet” og det indhold der tilbydes der gør hele forskellen.
Som vi forstår det er det derfor muligt - fra starten af - at leje en række film, der - kunne tænkes - at være lidt tidligere ude på Itunes end på konkurrenter som Blockbuster.
Ellers er der jo de 2-3 film og serie SVoD tjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic, der alle er “monteret” fra starten af.
Lokale tjenester som DR TV App, TV2 Play og andet kan naturligvis hentes ned og burde virker med det samme, gætter vi på.
Uanset er der tale om endnu en tjeneste, pakket heldigt ind, der i værste fald også tager et par minutter om ugen af seernes tid.
Tid der endnu engang vil påvirke det sete antal minutter på flow TV, der begynder at ligne en nærmest “forhistorisk” måde at se TV på.
Som broadcasterne pointerer det, er det jo ikke fordi seerne ikke vikl se TV.
De vil bare ikke - længere - se TV, når broadcasterne synes de skal.
Om Apple så - endelig - får den succes med deres “TV” som de nu har forsøgt at få i mange år, er indtil videre ukendt.
Sikkert er det dog at den langt hurtigere platform - og selve hardwarens evne til at kunne håndtere 1080P - kunne tænkes at gøre seerne og forbrugerne interessserede.
De mange nye muligheder for at kunne spille på enheden skulle Apple efter sigende håbe meget på.
Ellers er der jo synergien mellem husstandens mange Apple produkter, der pludselig kan samles et enkelt sted.
Telefoner computere og alt andet der hedder noget med Apple deler jo netop billeder, musik og alt andet.
Dermed vil det være muligt for “hele familien” at se datterens billeder fra festen, eller faderens iphone optagelser fra sommerhuset, hvor børnene ikke var med.
Det eneste Apple ikke fortæller på deres salgs sider, er hvor stor båndbredde systemmet kræver, og dermed hvor høj en kvalitet det bliver muligt at se film og HD TV/Stream i.
Som vi husker det, tilbyder både Netflix, HBO Nordic og Viaplay streams i noget der ligner 8Mbit/s i HD.
Og nu hvor systemet bliver solgt som en slags multitaske system, hvor det er muligt både at surfe på nettet og se en serie i HD samtidig, kommer du nok ikke uden om en 12-15Mbit/s som minimum hvis du vil have dig et Apple TV.
Det eneste vi kan finde frem til er at systemet håndtere MPEG-4-video, op til 2,5 Mbps og at H.264 video i 1080p i januar 2014 var på max 3 mbit/s.
Til en telefon.
Vi har lige fået under neglene at DRTV har planer om at producere en app til denne platform.
Det kunne lugte af at den der er ude idag ikke dur på Apple TV.
Læs mere HER i en presseting.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?