Forsiden > Ny teknik > Det er totalt umuligt at stille skarpt på DSLR glas

Det er totalt umuligt at stille skarpt på DSLR glas

tirsdag 11. februar 2014, af Tom Dissing

Nu hvor en hver fotograf med respekt for sig selv, ligner et juletræ med ledninger og monitorer og antenner strittende ud til alle sider, er der sikkert enkelte der har haft det banale problem at den “De-Clickede” F 0.95 Nokton er netop så umuligt at bruge til noget som helst at optagelserne alligevel ikke kan foreståes på F 0.95, da det jo giver en DOF er på 0,0001 milimeter.
Behørigt kombineret med at det er umuligt svært at få armen ind til optikken, og flytte ringen 0,004 milimeter, mens der løbes på brosten.
I den forbindelse er det ret heldigt at der rent faktisk findes en bunke fokus-systemer, der godt nok giver mange flere ledninger og andet mærkeligt.
Men som altså gør det muligt at stille skarpt.
Og ganske morsomt ser det ud til at Redrock Micro har kæmpe succes med en del af deres gear for tiden.
Deres store - trådløse - fokus systemer, koster jo en del, og kræver mindst en ekstra person under optagelserne.
Derfor kan det ikke undre at en af deres mere oversete dimser, deres “tommelfinger fokus” hjul, der kan monteres overalt, er gået hen og blevet et hit.
Og selv om at det jo også er ret funky med en bunke antenner, ledninger og blinkende lygter på det enkelte kamera, er der stadig flere der har fundet ud af at det her “fingerwheel” og den billigste grundpakke fra Redrock Micro rent faktisk virker på “alle” kameraer og kan få selv umulige optagelser til at fungere alligevel.
Dermed kunne det se ud til at branchen endnu engang selv har fundet vejen frem i en jungle af åndsvagt, mindre dumt og pænt heldigt udstyr.
Som vi forstår det, er Redrock Micro pænt overraskede over at en god del fotografer selv har fundet frem til at det - tit - er smart ikke at have en assistent med, der jo også lige kræver - endnu en - monitor, da instruktøren jo skal have sin egen.
At der helt sikkert findes andre løsninger, kan der ingen tvivl herske om.
Det her er bare en af dem, der understreger at det tit er smart at tænke selv og ikke bare købe “den farve” de andre siger er “fedest”.
Den såkaldte Fingerwheel Controller, er i den forbindelse noget af det billigste der overhovedet kan købes til et Redrock Micro system, og kan bruges i stort set alle situationer.
Vi har fundet en fin lille næsegrus ting, der understreger at det er på sin plads at tænke sig om før der investeres i vilde remote fokus systemer, når væsentlig mindre nu kan gøre det.

a

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?