Forsiden > Ny teknik > Det glas får du nok ikke fingrene i

Det glas får du nok ikke fingrene i

onsdag 4. december 2013, af Tom Dissing

Nu hvor det er gået op for Panavision at deres aldrende Genesis kamera er digitalt, og forresten er et Sony F35 indeni udstyret med et Panavision mount, opdaterer de deres Primo optik serie til “serie V”, der nu er specielt målrettet “Digital Cameras”. ( som de Aleaxaer, F55ere og Red Epics de allerede har konverteret med Panavision mount, red. )
Lettere forvirende er det planen at tage glas fra den forrige serie Primo optikker, og så ellers blot opdatere disse til digital produktion.
En opdatering der skulle optimere glasset til digital filmproduktion, men desværre gøre disse dem ubrugelige på filmkameraer.
Hvordan det sker, forklarer Panavision ikke.
Det betyder vel heller ikke så meget, nu hvor der jo ikke bliver skudt særligt meget film.
Stadig.
Den lynhurtige T 1,9 Primo V serie, der starter ved 14.5mm, og fortsætter via 17.5mm, 21mm, 27mm, 35mm, 40mm, 50mm, 75mm, til 100mm.
Dan Sasaki, Panavision VP of optical engineering siger:
-Cinematographers tell us that the hyper-sharp sesnsors in todays digital cameras can result in images that are harsh and lack personality, starter han og fortsætter.
-Our philosophy is to take what cinematographers love about the Primos and update them for the digital world, slutter han.
Som nævnt bruger Primo V optikkerne dele af glas elementerne fra den forrige serie. Dette oplagt nok fordi glasset såmænd er pænt skarpt.
Men altså bare ikke totalt optimeret til Super 35 (CMOS) sensors.
De nye kameraers langt højere ISO og det faktum at alle glas er T 1,9, spiller ydermere ind, hvorfor Panavision roder med coatingen, så glasset ikke bliver påvirket af store mængder low-pass, IR, og ND filtere, der giver “ballade”, men som Panavision altså mener at deres Primo V serie er forberedt på.
Læs mere om hvad Panavision ellers kan her.
Som vi forstår det er det stadig særdeles svært at komme i nærheden af Panavision glas uden for USA. ( de har netop vist Primo V serien frem på Cameraimage i Polen, red. )
Her lige en Behind The Scenes der understreger at de stadig bruger den forrige serie når der skydes på film.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?