Forsiden > Ny teknik > Det nye Apple TV

Det nye Apple TV

torsdag 10. september 2015, af Tom Dissing

Nu her hvor det fortsat diskuteres om fremtiden for TV er stream, Flow eller sVoD, kunne det se ud til at Apple også melder sig ind i kampen om seerne.
Denne gang med hvad der er blevet kaldt en opdatering af deres Apple TV, der er en lille kasse der forbundet til Internet giver adgang til en del underholdning.
Med andre ord en “black box” der blot lejer videoer ud.
Og jo, sådan er det fortsat.
Årsagen skulle være at Apple længe har vurderet at det er svært at tjene - nok ?! - penge på at leje videoer ud, eller sælge spil fra deres app store.
Om den nye Apple TV box så kan ændre det, er svært at vurdere.
Sikkert er det dog at Apple har tænkt en del over hvad det er forbrugerne leder efter.
Alle - dem der interesserer Apple - har allerede adgang til Netflix og HBO og - i USA - størrelser som HULU, Showtime og andre “premium” tjenester der enten streamer eller sender flow TV.
Hvad ingen har - indtil videre - er adgang til alle disse tjenester på en og samme platform.
Og det er grundliggende det som Apple er på vej med, med deres nye “opdaterede” Apple TV.
Hvornår svæver dog fortsat lidt i det uvisse.
Årsagen til dette skulle være at Apple jo - indtil videre - kun har en række aftaler i USA.
Disse - gætter vi på - ønsker de også at have på andre markeder før hardwaren introduceres.
Som eksempel kunne Apple jo - herhjemme - sagtens starte med Netflix og HBO Nordic, da disse størrelser jo også findes i USA.
Følges der op med hele DR og - eller - TV2 Play, eller Viaplay, tager platformen pludselig form.
Suppleres der op med de mange spil og andet, som det er planen også at introducere med den næste generation af Apple TV, er det oplagt at det her er endnu et produkt der kunne tænkes at ændre seernes vaner.
Softwaren der giver kassen dens liv, fungerer i den forbindelse både via at brugeren snakker til fjernbetjeningen, eller behandler denne som de kunne tænkes at gøre med deres telefon.
Der - i den forbindelse - let kunne tænkes at kunne det meste af hvad TVet kan, da Apple jo plejer at vurderer at indhold der er købt og betalt for på en platform, bør virke på alle.
Noget TDC herhjemme netop har lært, hvorfor det indhold ( TV kanaler ) som deres kunder køber, nu endeligt kan tilgås på alle mobile platforme også.
Tilbage i Apple TV boxen, skulle det hele starte ved 149 dollars og den dyreste moden med 64GB lagerplads skulle ende med at koste 199 dollars.
Som tidligere med dette tiltag, står og falder produktets succes med det indhold der tilbydes.
Omvendt.
Bliver det muligt at tegne eller overføre abo fra 2-4 streamtjenester, suppleret med FTA TV og TV3 kanalerne via apps, er det pænt sikkert at Apple TV kunne gå hen og blive en succes.
Hvornår er der dog ingen der ved endnu.
Når den kommer skulle den dog kunne håndtere dit ( apple ) lydbibliotek, snakke med din ( Apple ) telefon og reelt give dig det meste af en ( Apple ) computer på dit TV, da alle de apps der findes i deres appstore også fungerer på dit TV.
Opløsning er 1080p60 output og der er HDMI ind til andre enheder.
Her deres promo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?