Forsiden > Ny teknik > Det nye sort er projektor mapping

Det nye sort er projektor mapping

Er allerede kæmpestort i japan

fredag 2. december 2016, af Tom Dissing

Ud over de mange produktnyheder - som vi allerede kender i Europa - var en af de helt store ting på Interbee2016, begrebet projektor mapping.
Egentligt ikke et nyt begreb.
Og så alligevel.
Tidligere - og det er såmænd også set herhjemme - har det “bare” været kreative producenter der har skabt visuelt overvældende værker, ( som du kan se nederst, red. ) hvor hele huse - som eksempel - er blevet pakket ind i lys, der “ikke bare” er lys, men derimod er såkalt “mapped lys”.
De mere grafisk orienterede vil allerede nu vide at det naturligvis handler om “3D mapping”, der laver en slags tredimensionel flade, der så projekteres, af kæmpestore eller - og det er nyt - bitte små - projektorer.
Ganske morsomt netop et af de fænomener som redaktionen oplevede på den netop afholdte Panasonic projektor Tour, på MoMu og Statsfængslet i Horsens.
Dog ikke på de to museers permanente udstillinger, men derimod på den efterfølgende pressefremvisning af fremtiden med projektorer.
En fremtid vi har til gode til engang i 2017, her i landet.
Der sker nemlig pænt meget lige om snart.
Og fælles for udviklingen er at Panasonic - formodentligt blandt andre - er på vej med en lang række “færdige” produkter, der netop inkluderer mapping, men også andre ting.
Panasonic viste som eksempel flere nye projektor serier, der end ikke findes på markedet herhjemme endnu.
Dette fordi de er specialiserede til - udelukkende - at lave mappede billeder. Til udelukkende at “vise pile på gulvet” eller andet, der er endog særdeles forskelligt fra hvad branchen norrmalt bruger projektorer til idag.
I bedste stil, er Panasonic sågar påvej med egentlige app baserede systemer, hvor det - som eksempel er muligt at pege en smart telefon mod en lyskilde, der - og her bliver det lidt teknisk - der via en properitær Panasonic puls-lampe, der “pulser” så telefonen kan finde/hente informationer i en app.
Panasonic er uanset dette på vej med en række nye systemer, der vil være til at investere i, i løbet af 2017, hvor Panasonic - reelt - både producerer hardwaren, og foreslår hvor - igen som eksempel - deres kunder skal købe mappingen. ( det kunne jo sagtens være lokale danske selskaber, forudsat at Panasonic ved at i eksisterer )
De tredimensionelle ure og andet, redaktionen kunne opleve på pressemødet - og som vi ogs har fundet et par video eksempler på - der passer direkte ind i en moderne butik, eller i kreative produktioner. De eksempler vi så var produceret af et spansk “mapping selskab”.
Et selskab der har lavet en lignende mapping produktion til en restaurant i Paris, hvor kunderne kan se hvordan maden bliver forberedt mens de venter ( se animation nederst ).
Indtil videre ser det fortsat ud til at “mapping” er stort - eller størst - i Orienten.
Men hvem siger at det ikke også kunne blive stort i vores del af verden, i næste uge, eller næste år.
Vi har jo allerede oplevet et par lokale produktioner her i landet, som den nederst, der er lidt ældre ( det var hvad vi kunne huske ), der viser at store begivenheder også bliver mappet her i landet.
3D H.C Andersen Festival 2014 "Full Version" from WeCreateMagic on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?