Forsiden > Ny teknik > Det oversete XC10 godkendt af EBU og derfor BBC

Det oversete XC10 godkendt af EBU og derfor BBC

fredag 18. september 2015, af Tom Dissing

Hvis du stadig ikke kender Canons lettere oversete XC10, er det vist ved at være på tide.
Kameraet der er et 4K kamera, med fast monteret optik, er netop blevet godkendt af EBU og dermed BBC, til HD produktioner.
Og med den netop udstukne Tier 1 og Tier 2L godkendelse kan kameraet reelt bruges til alle former for broadcast.
Godkendelsen, der skulle være faldet på plads igår, betyder at dette kamera kan integreres direkte alle former for European Broadcasting Union produktioner.
I HD kvalitet.
Blandt motivationerne skulle være at produktet giver “lidt eller ingen moiré”, samtidig med at “kvaliteten” ( det er EBU sprog, red. ) “lever op til HD”.
Dermed er XC10 også godkendt, ganske som Canons XF305, EOS C300 mk1 og Canon EOS 1DC også er blevet godkendt.
European Broadcasting Unions anbefalinger betyder ydermere at det engelske “Digital Production Partnership for broadcastere”, der reelt er det samme som en BBC godkendelse, også er på plads.
John Hudson, nordisk produktchef for professionelle fotoprodukter hos Canon siger:
-Canon stræber efter at forstå filmskabernes og broadcasternes forskellige krav. Vi udvikler en række produkter, der hjælper med at imødekomme deres behov, og vi inspirerer brugerne til at flytte grænserne for deres kreativitet og produktivitet, starter han og fortsætter.
-XC10 blev udviklet til at give filmskabere et kompakt, men kraftfuld professionelt 4K-kamera, som kunne hjælpe med at udfolde deres kreativitet, og særligt til brug i udfordrende optagelsessituationer med begrænset plads, eller som sekundært kamera i setups med et begrænset antal operatører. Kameraets størrelse og brugervenlighed gør det til et perfekt værktøj til brug sammen med et Cinema EOS- eller XF-kamera eller som standalone-kamera i sig selv, slutter han.
For dem der fortsat ikke har pillet ved dette - pænt aggressivt prissatte - 4K kamera, er der tale om et 1 tomme kamera, der er udstyret med en ikke udskiftbar X10 gange Zoom, der sådan cirka svarer til en 24mm-240mm (full frame) optik.
Vil du læse mere om godkendelsen, finder du EBUs paper her
Eller er her lige en promo for dette kamera.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?