Forsiden > Ny teknik > Det tunge glas rammer DSLR markedet

Det tunge glas rammer DSLR markedet

mandag 7. oktober 2013, af Tom Dissing

Ikke overraskende har producenterne af "tilbehør" til DSLR set at fremtiden handler om stadig bedre glas til de i forvejen udemærkede kameraer.
Og da Zeiss er helt fremme i skoene har de netop lagt ud med nyheden Zeiss Otus, der er en F1.4 optik med en brændvidde på 55mm.
Planen er at tilbyde "kompromisløse" glas, der - desværre - koster et kompromis.
Prisen ender nemlig på 27.000 kroner med moms, som der bliver forlangt for nyheden hvilket - desværre - nok den bedste pris du nogensinde finder den slags Zeiss glas til.
Igen, der er tale om en nærmest "fejlfri" optik der kan det meste, og som passer på både Canon og Nikon DSLR gear.
Og med F1.4, er der ikke længere grænser for hvad der er muligt.
Der er - naturligvis - totalt styr på skarphed, kontrast og fraværet af kromatisk aberration.
Og selv om at det sikkert ikke er helt korrekt, burde det være muligt at skyde fuldt hul i alle situationer og komme hjem med noget der både er skarpt og flot.
En unavngiven person fra Zeiss siger i en presseting:
-Vort mål var at skabe markedets bedste objektiv til DSLR-kameraer. Den eneste måde hvorpå vi kunne opnå dette, var gennem det komplekse optiske design Distagon, som hidtil kun har været anvendt til vidvinkelobjektiv starter hun og fortsætter.
-Takket være den ubetydelige grad af kromatisk aberration i længderetningen, optræder der ingen synlig aberration. Den høje ydeevne, selv med store blændeåbninger, gør dette objektiv til et godt valg også til nærbilleder og portrætter. Ved arkitektur- og landskabsfotografi udnytter man de moderne højopløste kamerasensorer fuldt ud, hvilket resulterer i billeder med en imponerende opløsning, selv i de allermindste detaljer.
Der er for specielt interesserede 12 flydende linseelementer i 10 grupper, inklusive et dobbeltsidet asfærisk linselement samt seks linser af specialglas med forskellig partiel spredning.
Af andre specs kan nævnes at glasset her "kun" kører op til F16 og at der er fokus fra 0,5 meter.
Og jo.
Glas vejer.
Den her optik vejer 970/1030 gram alt efter om du vælger Canon eller Nikon versionen.
Optikken er til levering angang i løbet af november og ligner et af årets mere interessante "nedskrivninger".
Vi gætter på at alle der allerede sælger CP2ere og andet fra Zeiss også kommer vil kunne levere Otus, der kunne gå hen og blive en serie.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?