Forsiden > Ny teknik > Din moddede GoPro kan så meget mere

Din moddede GoPro kan så meget mere

mandag 10. august 2015, af Tom Dissing

Hvis du ind imellem har oplevet at dit ellers herlige GoPro ikke helt giver dig den beskæring du ellers gik og håbede på, er her godt nyt.
Størrelsen Back-Bone, der er en tidligere del af XYZ RGB Inc. har fået den gode ide at udvikle et “kit” eller en “cage” der kan “indeholde” dit GoPro, og som efter dette “destuktive” ( de er næsten muligt at komme tilbage til det originale hus ) “mod”, står du pludeselig med et GoPro, der kan andet end arbejde med den vilde - men ikke altid heldige - indbyggede ultra brede optik.
En optik der - har det vist sig - også har andre problemer.
Alt sammen noget du nu kan lave om på.
Lokale Erling Blohm Nielsen, der er manden bag Video-teknik, har nemlig taget konceptet til sig og laver nu lokale mods, der “garanterer” at det du bestiller også bliver realiseret.
Back-Bone har nemlig ikke blot skabt et “destruktivt Alu Cage” (se eventuelt nederste video ) de har også udviklet på selve GoPro konceptet så det nu er muligt at bruge andre optikker end den indbyggede, hvilket omvendt betyder at den originale skal fjernes ( derfor formuleringen “destruktiv” ligesom når der klippes i filer, der ændres i stedet for at blive “kopieret, red, )
Heldigvis er Erling Blohm Nielsen kendt for at kunne det der med bitte små skruetrækkere, der - pludselig betyder - at dit GoPro kan noget helt andet - stadig i 4K - i en Drone, eller at det kan bruges som interview kamera eller til en masse andet, hvor optikken er langt mere “telet” end den hyperhvidvinkel kameraet er født med.
Rent teknisk giver et “Back-Bone Mod” et GoPro kamera en C-mount, hvilket betyder at du kan bruge alt fra billige CCTV glas til tudsegamle 16mm (der ikke engang behøves at være S16 ) optikker.
Mulighederne er pludselig væsentligt større, og det skulle selv om at vi bliver ved med at skrive at der er tale om et “destruktivt “hack” af at GoPro, reelt mulighed for at føre kameraet tilbage til dets oprindelige form.
Spørgsmålet er om du nogen sinde får brug for det, eller om du blot køber en nyt GoPro, næste gang du har brug for det originale billede.
Det er muligt at se et par af deres videoer der ser ud til at understrege at det også på et GoPro er vigtigt hvilket glas du putter på . Se mere her
Det er der heldigvis også råd for.
Ligger du ikke lige selv inde med en serie heldige C-mount optikker, tilbyder Back-Bone og deres lokale forhandler Erling Blohm Nielsen nu en serie optikker der starter med billige men altså ikke superskarpe CCTV glas, op til mere end skarpe ting, som vi erkender end ikke at ane hvor kommer fra.
Det er dog - da C-mount er gaske udbredt - muligt at finde et utal af konvertere så selv canon glas eller - mere realistisk - ældre FF optikker ganske let kan monteres på dette system, hvis det skulle vise sig relevant.
Eneste ulempe ved dette “cage” er at det er svært at få ind i det gamle hus.
Specielt hvis det udstyres med længere optikker.
Men det er vel ligesom en del af konceptet.
Det skulle dog være muligt at bruge enkelte optikker der minder om den et GoPro oprindeligt er født med, da de rent faktisk har et andet standard mount der hedder m12 S, der kan sælger bunker af.
Hvis du vil vide mere kan du enten kontakte Erling Blohm Nielsen på 20204453 eller tjekke et par af vidoerne herunder.
Han har lagt et par helt nye videoer op på hans Facebook side, hvor det dog fremgår at den elektroniske shutter i et GoPro kamera pludselig bemærkes en del mere når opløsningen hæves.
Der skal altså arbejdes en del mere, hvis du vælger at modificere.



Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?