Forsiden > News > Discovery løber med landskampene

Discovery løber med landskampene

torsdag 2. juni 2016, af Tom Dissing

Der findes sikkert et par millioner danskere der nu skal til at finde de der Discovery kanaler, hvis de vil til at se Danmarks fodboldlandskampe.
Årsagen er i følge Ekstra Bladet at TV2 ikke længere har retten til at sende landkampene.
Dem har Discovery købt, hvorfor seerne må derhen næste gang vi spiller mod “Svensken” og alle de andre nationer vi - ganske ofte - banker ud af banen.
Kamene som Discovery konkret har købt er (alle ?) landsholdets kvalifikationskampe frem til og med VM 2022, hvilket ser ud til at være en aftale der følger op på den aftale Discovery tog hu på tilbage i 2013, hvor de købte rettighederne til (alle?) Danmarks landskampe, der lige siden er blevet vist på Kanal 5.
Aftalen der reelt gik fra 2014 til og med VM kvalifikationen for VM-slutrunden i 2018, er med andre ord blevet udvidet.
Så meget at den kvalifikationsturnering, der begynder til efteråret, der ellers skulle være sidste stop i aftalen, nu fortsætter frem til - og med - Danmarks kvalifikationskampe til både EM 2020 og VM 2022.
Det er - for at sige det mildt - lidt af en bet for TV2, der ellers kalder sig for landets fodbold station.
Det er hovedkanalen sikkert også.
De sender bare ikke landskampene.
Det gør Kanal 5.
Sælger af rettighederne er UEFA, der er kort for det europæiske fodboldforbund, der såmænd blot sælger til dem der er parate til at betale mest.
Og nu hvor TV2 må have budt mindre end Discovery, gik kampene altså til Discovery i stedet.
Der er i den forbindelse absolut ingen der kender prisen.
Der går duog rygter om at det skulle have kostet Discovery op imod, eller måske mere end fem millioner kroner for hver eneste landskamp.
Prisen varierer, men er altså - af Ekstra Bladet - blevet vurdereret til at være i omegnen af 5 millioner for hver eneste kamp.
En pris TV2 ikke var parat til at betale.
Omvendt kan der ingen tvivl herske om at de seere der kigger med på bold, let kunne tænkes at blive hængende, og derfor give et generelt omsætningsløft til hele Discovery, og et potentielt større tab af seere til TV2.
Ekstra Bladet vurderer videre at der vil blive spillet “i omegnen af ti kampe årligt”, hvilket ender på noget der ligner 50 millioner kroner - eller - 10-15 millioner seere mere til Discovery.
Om det regnestykke så er godt nok, må vi hellere overlade til de kloge folk og deres regnemaskiner.
Men gad vide om det egentligt ikke er fint nok at “tabe lidt” på bold, og få en masse nye seere til andre formater.
Rettighederne skulle efter sigende også inkludere “UEFA Nations League”, hvor 54 landshold spiller om pladser ved slutrunderne.
Discovery har indtil videre ikke kommenteret på købet, der derfor stadig må formodes at være et rygte.
Ekstra Bladet plejer dog at være særdeles godt orienterede om sådan køb og salg.

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?