Forsiden > Ny teknik > DoPchoice kigger forbi NAB2016

DoPchoice kigger forbi NAB2016

torsdag 10. marts 2016, af Tom Dissing

Har du en af de populære softboxe er der godt nyt.
Ind imellem bliver de jo netop “lidt for bløde”. Specielt hvis de blandes med eksisterende lys, der let kan være mere “defineret” end de åh så bløde kasser, med det lækre lys.
Det har tyske DoPchoice tænkt lidt over, og udviklet deres “Lighting Tools Set”, der er tænkt som hjælp til folk der har brug for at definere deres lys lidt mere.
Som du kan se på billedet er der tale om en række “Snapgrids” og “Snapbags” og “Butterfly grids”, der er udført til at passe til en masse populære lamper i alt fra firkantet til rundt/okto formede lamper.
Det hele er født så det let kan monteres med velcro, eller noget der minder om velcro.
Og nu hvor de kigger forbi NAB2016, er der vel ikke meget andet at gøre end at putte dem på “balkortet”.
For lige at forklare hvad - foreksempel “Snapbag” betyder, så er det DoPchoices “self-tightening solution” med en “snap-up softbox”, der med et kækt knæk med håndleddet bliver til en op til 8x8 softbox, foran lamper der er designet til at kunne bruges til - for eksempel - blødt lys fra toppen eller fra en af siderne.
Snapgrids er som du har gættet, DoPchoices grid løsninger der leveres i 30 grader, 40 grader eller 50 grader, alt efter behov.
Det burde betyde at lyset fortsat er voldsomt soft, men nu marginalt mere defineret.
Fælles for alle deres løsninger er at det er lynhurtige at bruge og derfor ikke behøves at være “monteret” på forhånd.
Med andre ord mere kreativ frihed til alt fra DoP til lysfolket.
Slutteligt er de også på vej med en række Butterfly grids i foreløbig seks størrelser, der med “Unique elastic corners”, og “quick deployment guarantee”, kune tænkes at være relevante i den tungere ende af produktionen.
Som vi forstår det laver DoPchoices ikke selv de frames deres Butterfly grids skal bruges på.
Det må du høre mere om på NAB.
Indtil videre lover DoPchoice at de vil have stort set hele deres produktion med.
Skal du ikke på NAB2016, kan du kigge forbi deres site her, der - burde - befinde sig i Tyskland, hvorfor det - burde - være muligt at handle der, hvis de ikke har en lokal forhandler.
DoPchoice er i realiteten Stefan Karle, der fik en masse gode ideer i 2008, som han besluttede sig for at sætte i produktion.
Som vi forstår det, dog ikke mere end at han fortsat er ude og lege på store produktioner, for det meste.
Formålet med udstyret er uanset at få ekstra fart i opstilling og nedtagning, hvorfor DoPchoice gear er potentielt relevant for både gaffere, fotografer og rental huse.
Her en promo fra 2014. Der er bunker af nyheder på sitet, der er udviklet siden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?