Forsiden > Ny teknik > Du kan selv opgradere den nye Mac Pro

Du kan selv opgradere den nye Mac Pro

tirsdag 7. januar 2014, af Tom Dissing

Nu hvor der er kommet en ny Apple Pro Computer, der slet og ret flytter loftet for hvad du kan forlange af en “personlig computer”, viser det sig at den ellers ikke “opgraderbare” computer, nu alligevel kan opgraderes.
Størrelsen Other World Computing, der i en række år har været specialiseret i at leveres opgraderinger til Mac computere, har netop meddelt at de Intel Xeon E5 processorer der sidder i en Mac Pro, sidder fast på en sådan måde at det reelt er muligt at opgradere en billigt indkøbt maskine, til noget der er væsentligt mere voldsomt.
Årsagen skulle være at Apple bruger en såkaldt LGA 2011 socket, der passer til “alle” Intel Xeon E5 processorer.
Herefter er det så ellers at det bliver rigtigt langhåret.
Og dyrt.
OWC mener at vide at det er muligt at investere i en “default” Intel E5–1650 V2 6-core 3.50Ghz processor maskine, og så ellers opgradere med en Intel E5–2667 V2 8-core 3.30GHz processor der har 25MB L3 cache, som ikke er en af de optioner du kan købe hos Apple.
Opgraderingen giver - cirka - 30 procent multi-processor performance boost, og løber fra Apples egen “standard” 8-core option, med Geekbench tal der hedder 27004 versus 24429.
Med til den lille historie hører dog at OWC skam også tager sig betalt for den fart de tilbyde.
Deres løsning koster nemlig omkring 2000 dollars, så du skal virkelig mene at der er brug for at maskinen - der jo starter med en pænt heftig CPU - har brug for at blive opgraderet.
Muligheden menes dog at understrege at Apples nye Mac Pro rent faktisk er tænkt som andet end en box, der dør som den er født.
iFixit.com, har således fundet at det også er muligt at opgradere andre dele af den nye Mac Pro.
Måske ikke idag, men i en fremtid, når behovet for 8K eller endnu flere 4K strømme I/O ankommer.
Det er med andre ord først engang om “lang tid” at det er en overvejelse værd at opgradere “selv” med CPUer, der - for eksempel - er faldet gevaldigt i pris når garantiperioden er udløbet.
Der går ydermere rygter om at efterspørgslen langt har overgået udbudet, hvorfor Mac Proerne først skulle være til at få fingre i tidligt i februar

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?