Forsiden > Mediepolitik > EBU og TVR lidt bedre venner

EBU og TVR lidt bedre venner

mandag 9. maj 2016, af Tom Dissing

Hvis du havde forventet at Rumænien pludseslig fandt de mange millioner af Euro de ikke lige har betalt for at være en del af EBU, tager du fejl.
De er og blevet enige med netop EBU, via nationens regering, at TVR har en gæld til EBU, og at denne og andre problemer skal afklares før TVR igen kan være en del af EU.
Udviklingen kan i værste fald - med mindre OL også er privat transmitteret i Rumænien - betyde at TVR mister dette sommer OL, da det eneste EBU og TVR er blevet enige om, reelt er at “det kommer til at tage tid” at finde en løsning på de mange millioner regeringen “bare ikke har betalt”, på trods af en række regninger og advokaters fine breve.
Desuden skal sådanne “problemer”, “italesættes” , “…to prevent a similar situation occurring in the future…”.
TVR har med andre ord stadig ingen planer om at betale deres skyld, før de - potentielt - får forhandlet en rabat på plads, tyder noget på.
Det er ydermere kun den ene part, EBU, der har været ude med en kommentar.
Og den handler altså om at TVR er parat til at gå ind i en dialog, via deres ejer Rumæniens regering.
Blandt årsagerne til den manglede multimillion Euro aftale er - i følge - TVR, at der netop er blevet indført en ny medielov, der dog fortsat ikke er helt på plads.
Netop det at den er “being prepared”, skulle være en del af årsagen til at regningen ikke er blevet betalt.
EBU Director General Ingrid Deltenre, siger:
-It is regrettable that an extreme measure was needed to draw the attention of Romanian authorities to the urgency of this situation, slutter hun og bliver suppleret af Anca Dragu, der er Rumænien finansminister.
Han siger:
-Taking into account the seriousness of the situation, we found it necessary to organize this meeting with all parties involved to find a solution in order to avoid new sanctions and I am speaking about the possibility of TVR being excluded from the EBU, slutter han meget diplomatisk.
TVR er dermed hverken med til semifinalerne den 10. og 12. maj, eller selve finalen den 14. maj.
Dermed har Rumæniens PBS seere reelt ingen mulighed for at se så meget som et sekund fra ESC, da rettighederne til transmissionen sikkert ikke er til salg, til nationer der ikke betaler deres regninger.

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?